• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Sağlık Sen`den sağlıkçılara yapılan saldırılara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven yaptığı açıklamada, PKK`nin sağlıkçılara, hasta taşıyan ambulanslara ve hastanelere yaptığı saldırıları kınadı.

En büyük savaşlarda dahi temel insan haklarının anlamını yitirmemesi gerektiğini belirten Seven, “Bir insanın en masum ve muhtaç olduğu an hastalık anıdır. Bu anlamda geçtiğimiz gün Erzurum`da hasta taşıyan ambulansa personeli ile birlikte el konulması en çaresiz, en muhtaç olana uzatılan yardım elini kırmaktır. Sağlık personelimizin çok uzatılmadan serbest bırakılmasının sevincini daha tam yaşayamadan Nusaybin`de sadece en muhtaç insanlara, yani hastalara yani kendi halkımıza hizmet veren ambulansların taranması ve sonrasında Cizre Devlet Hastanesine yapılan silahlı saldırılar vicdanlarımızı sızlatmıştır.” dedi.

Saldırıların bölge halkı tarafından kabul edilmediğini vurgulayan Seven, “Tek tesellimizin can kaybının yaşanmaması olan bu saldırılar bölge halkı tarafından asla kabul edilmemekte, ayrıca hiçbir sivil toplum kuruluşunun dahi kabulünü görmemektedir. Bugüne kadar sağlıkta her türlü şiddete hayır diyen Sağlık Sen olarak bugün de sağlıkçılara yönelik bu saldırıları esefle kınıyor, sağlık personelinin kimsenin tatbikat alanı olmasını istemiyoruz. Temennimiz bu olayların süreklilik arz etmemesi ve her ne sebeple olursa olsun bir daha tekrarının yaşanmamasıdır.” ifadelerine yer verdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir