• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
Batman Umut-Der`den 2 bin 350 aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da faaliyet gösteren Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Muhtaçlar İle Dayanıma Derneği Umut-Der Gıda Bankası, 2015 yılının başında binlerce ihtiyaç sahibine ulaştı. Dernek özellikle Ramazan ayında 2 bin 349 aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

Yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Umut-Der Gıda Bankası Genel Sekteri M. Nurullah Günaydın, yılın 12 ayı aralıksız fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırdıklarını belirterek, özellikle Ramazan ayı münasebetiyle faaliyetlerini hızlandırarak hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin de araçlarıyla birlikte yardım paketlerinin hazırlanmasında ve dağıtımında yardımcı olduklarını ifade eden Günaydın, Ramazan ayında fakir ve kimsesizleri sevindirmek için dernek üyeleriyle birlikte sahurlara kadar çalıştıklarını ifade etti.

Şu ana kadar toplamda 2 bin 349 fakir ve muhtaç aileye yardım ulaştırdıklarını söyleyen Günaydın, “Ramazan ayı içerisinde 2 bin 53 aileye gıda paketi, 64 aileye giyim, 232 nakdi yardım ve bayram şekeri gibi yardımları hayırseverlerin desteğiyle fakir ve muhtaçlara ulaştırdık. Derneğimizin üye ve gönülleri o sıcak hava rağmen bir fakirin dahi evine yardım ulaştırmak için yarıştıklarını gördüm. Duygulanmamak elde değil, Allah (c.c) hem hayırseverlerin hem de bu işte gönüllü çalışan kardeşlerimizden razı olsun. Mükâfatlarını kat ve kat versin.” dedi.

Ramazan ayı içerisinde yapılan sadaka ve infakların sadece Ramazan ayına has olmaması gerektiğini belirten Günaydın, şunları ifade etti: “Derneğimiz her zaman fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırmada hazır oldu. Ramazan ayında yapılan yardımlar sürekli olmalıdır. Malumunuz Ramazan ayı içerisinde yapılan yardımların Ramazan sonrasında da devam edilmesi ve bu şekilde fakir ve muhtaçların yardımına koşmamız lazım. Sadece Ramazan ayı ile yetinmeyelim. Derneğimize kayıtlı 11 bin fakir var ve bu sayı da gittikçe çoğalmaktadır. Onun için her zaman hayırseverlerin yapacakları yardımlarda kendilerine öncü olmaya hazırız.”

Günaydın, fakir ve muhtaçlara yardım etmek isteyenler için Umut-Der Gıda Bankası`nın adres ve telefon bilgilerini verdi:

Bahçelievler Mah.1623 Sk.No:15/1 -BATMAN
Telefon; 0488 21 21 0 21
GSM: 0506 746 87 97
www.umutder.org
Hesap No:
Türkiye Finans Katılım Bankası; TL:99366475-1
Türkiye Ziraat Bankası; TL: 45099041-5001
PTT Bank :10443054 (M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir