• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...

Şahinbey Belediyesi ve İŞKUR`un ortaklaşa başlattığı uygulamalı girişimcilik eğitimine başvuran 400 kişiyle yapılan mülakat sonrasında kendi işletmesini açmalarını sağlamak için uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmeye başlandığı belirtildi.

Kursiyerleri ziyaret eden Şahinbey Belediyesi Başkanvekili Cuma Güzel, kursa başvurunun yoğun olduğunu belirterek, “İmzalanan protokol sonrasında girişimcilik eğitimi başlattık. Bu eğitime başvuru çoktu fakat yapılan mülakat sonrasında eğitim verilecek 400 kişi seçildi. Burada eğitim gören arkadaşlarımız yarın iş hayatına atılacak ve buradan öğrendiklerini tatbik edecekler. Biz bu eğitimlerimizi geliştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Kişisel Eğitim Uzmanı Teslime Bayındır da eğitimlerle ilgili bilgi vererek, “Biz öncelikle kursiyerlerimize girişimciliği ve KOSGEB`in sağladığı destekleri anlatıyoruz. Girişimcilerin temel özelliklerinde neler olmalı, girişimcilerin güçlü ve zayıf tarafları neler bunları anlatıyoruz. Öğrencilerimize verdiğimiz eğitimleri aşama atlayarak onları iş hayatına hazırlıyoruz. Eğitimler sonrası kendi işletmelerini kuran öğrencilerimiz, buradan öğrendiklerini uygulayarak hayallerini gerçekleştirmek adına bir adım öne geçiyorlar.” ifadelerini kullandı.

6 ay sürecek eğitimlere katılan kursiyerler 25`er kişilik sınıflarda eğitim görerek eğitim sonrası hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulacak olan kursiyerler eğitimlerin verimli geçtiğini dile getirdi.

Kursiyerlerden Mehmet Sait Sefa da, “Girişimcilik kursunda aldığımız eğitim bizi iş hayatımızda çok etkileyecek. Burada aldığımız kişisel gelişim ve motivasyon eğitimi gerçekten bizim ufkumuzu açtı. KOSGEB`in sunmuş olduğu destekle de iş hayatına atılarak başarı elde etmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu.

70 saatlik eğitim sonrasında katılımcılar sertifika verileceği, sertifika almayı hak eden kişilerin de KOSGEB`e başvurarak 30 bin TL hibe 70 bin TL de faizsiz kredi alabileceği bildirildi.  (İLKHA)