• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Diyarbakır'da 2 PKK'li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yapılan baskında 2 PKK’li yakalandı. Baskında ayrıca 2 adet silah ve yaklaşık 100 gram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Lice ilçesinde bir aracın yanında bekleyen ve durumundan şüphelenilen 2 kişi ile araçta yapılan kontrolde, aracın torpidosunda poşet içerisinde bulunan 2 adet silah ile yaklaşık 100 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Valilik açıklamasında, Lice ilçe sınırları ilçesinde olan Fis Ovası mevkiinde, PKK tarafından bomba yüklü aracın patlatılması sonucunda 2 askerin öldüğü, 4 askerin de yaralandığı olayın ardından şüpheli araç ve şahıslar üzerindeki kontrol ve uygulamaların yoğunlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Kelvan Mahallesi Lise Caddesi üzerinde bulunan 06 .... plakalı bir aracın başında bekleyen ve İlçe Jandarma Komutanlığını gözetleyen, eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen 2 şüpheli şahıs, İlçe Emniyet görevlilerince bir süre fiziki olarak takip edildikten sonra, şahısların yanına gidilerek araç ve şahıslar kontrol edildi.” Denilerek, “Yapılan kontrolde, aracın torpidosunda poşet içerisinde bulunan 1 adet Beretta VT Cal 65 Rat ibareli 7.65 mm çapında silah ve 1 adet Pietro Beretta Gardone VT. Cal 7.65 mm çapında silah ve yaklaşık 100 gram esrar maddesi ele geçirilirken, yakalanan R.T. ve E.G. isimli şahıslarla ilgili soruşturma sürmektedir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir