• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Belediye otobüslerinde engellilere zorluk iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren engelliler, duruma tepki gösterdi. Yaşadıkları olayların kendilerini çok incittiğini ifade eden engelliler, tek isteklerinin toplumda saygı görmek olduğunu dile getirdiler.

Merkez Park`ta bir araya gelen Adanalı engelliler adına açıklama yapan Fevzi Kurul, “Bizler belediye otobüsleri ve metro dışında seyahat etme şansına sahip değiliz. Ancak özellikle otobüslere binerken çok sıkıntı yaşıyoruz. Her belediye otobüsünde sadece bir tane engelli aracını bağlamak için emniyet kemeri bulunuyor. Otobüs şoförlerimiz de bunu mazeret göstererek ikinci bir engelli arkadaşımızı almıyor. Binmek için ısrar eden engelli arkadaşlarımız yakışık olmayan tutum ve davranışlarla karşılaşıyor.” diye yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Kurul, “Bazı arkadaşlarımıza ‘Sizin ne işiniz var dışarıda, oturun evinizde` gibi son derece aşağılayıcı, küçük düşürücü ve canımızı yakıcı ifadeler kullanılıyor. Çoğu otobüsün engelli rampaları da düzgün çalışmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘Engelsiz Adana, Engelleri kaldırıyoruz` diye haberler yaptırıyor. Oysa biz her gün yeni bir engelle karşılaşıyoruz. Sesimizi yetkililer duymazsa veya duyarsız kalırlarsa, eylemlere başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz. Yasal çerçeveler içerisinde haklarımızı arayacağız.” ifadelerini kullandı.

Engellilere destek veren Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Necim Tantik de, kendisinin bir engelli ağabeyi olduğunu, engellilerin yaşadıkları sıkıntıları yakından bildiğini dile getirdi. Tantik, “Benim bir kardeşim de engelli. O yüzden engelli kardeşlerimi çok iyi anlıyorum. Onların yaşadığı her problemi bire bir ben de yaşıyorum.” dedi. Tantik, Adana`da engellilerin seyahatini zorlaştıran engellerin kaldırılması için gerekli çalışmaların hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.   (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir