• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
STK`ların Depremzedelere Yardımları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Anadolu Platformuna bağlı dernekler arasında bulunan Gökkuşağı Derneği Van Şubesi, 23 Ekimde meydana gelen deprem sonrası yaptığı yardım çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Gökkuşağı Van Şube Başkan Yardımcısı Özkan Soyluoğlu Deprem sonrası Erciş`te Anadolu Platformuna üye Başak Dernek Başkanı Gültekin Keleş`in vefatı nedeni ile Erciş`te yardım çalışmalarının biraz geç başladığını söyledi.

Türkiye O Anda Kardeşlik Elini Uzatmıştı
Anadolu Platformuna bağlı diğer kuruluşların deprem sonrası çalışmalar başlattığını ve en kısa zamanda battaniye dağıtımında bulunduklarını söyleyen Soyluoğlu, "Köyler ve mahallelerde kendimiz tespitlerde bulunduk. Orada bulunan arkadaşlar daha önce yardım faaliyetlerinde bulunduğu için pek bir sıkıntı yaşamadılar. Hemen 3 bin çadır dağıttık. Depremin 3. günü Türkiye genelinde ciddi yardımlar geldi. Türkiye o anda kardeşlik elini uzatmıştı Van`a. Farklı bir coğrafyada olmamıza rağmen bize uzatılan kardeşlik elini gördük. Ayakkabısını gönderen elbisesini gönderen battaniyesini gönderen hiç açılmamış kolilerde gönderilen erzaklar vardı STK`lar tarafından" diye konuştu.

Yardım Faaliyetlerimiz Devam Edecek
Yaklaşık 100`e yakın yardım kamyonu dağıttıklarını söyleyen Soyluoğlu, "Bunları mağdur olan ailelere kendimiz götürüp dağıttık. Bir merkezde dağıtım organizasyonu yapmadık. Bir elimiz Erciş`te bir elimiz Van`da yaptık bu faaliyetleri çünkü Erciş`teki dernek başkanımızın vefat etmesi oradaki birçok yardım faaliyetinin aksamasına neden olmuştu." dedi.

Soyluoğlu son olarak yardım faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Murat Dalgın - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir