• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- 25 Kasım Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `İnşaat Sektörünü Kim Denetliyor`
Batman`da inşaat işçilerinin gerekli tedbirleri almadan yüksek iskelelerde çalışması ölümlü kazalara neden olurken bu durumdan şikayet eden vatandaşlar, ilgili kurumların bu duruma duyarsız kalmalarına tepki gösteriyor.

`Kozluk`ta Trafik Sorunu`
Batman`ın Kozluk ilçesinde yaşanan trafik çilesi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kozluk`taki Trafik Ekipleri bu soruna bir türlü çözüm bulamıyor. Araç sürücülerinin cadde veya sokakların kenarlarında parkın yasak olduğu halen park ediyorlar ve park ettiği yerden geçen diğer sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Batman Gazetesi; `Petrol Sahasına Baskın 3 Ölü, 1 Yaralı`
PKK`lılar, Kozluk ilçesi Yanıkkaya Köyü mevkiinde bulunan Şelmo Petrol Sahası`ndaki Transatlantik petrol şirketinin personelini çapraz ateşe tuttu. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 özel güvenlik görevlisi ve bir işçi öldü, bir işçide yaralandı.

`Vali, Öcalan`ın "10 Bin İnsan Ölebilir" Sözlerini Değerlendirdi`
Vali Ahmet Turhan, PKK lideri Abdullah Öcalan`ın "Batman`da 10 Bin insan ölebilir" talimatına "Bu örgütün bitişidir" sözleriyle tepki gösterdi.

`Petrol İş saldırıyı kınadı`
Petrol İş Batman Şubesi, Kozluk ilçesinde petrol sahasına yönelik gerçekleştirilen ve 3 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı.

Batman Barış Gazetesi; `Batmanlı Er İntihar Etti (mi?)`
Batman`ın Kösetarla (Krediyé) Köyünde ikamet eden 1990 doğumlu Mehmet Sinan Tirki adlı asker, vatani görevini ifa ederken intihar ettiği bildirildi. Terhisine 6 aylık bir süre kaldığı belirtilen ve Manisa Batı Kışla`da vatani görevini yapan Batmanlı Sinan Tirki`nin nöbet sırasında intihar ettiği öne sürüldü.

Batman Doğuş Gazetesi; `Hekimler Platform Kurdu`
Batman Sağlık ve Eğitim Derneği (BASED) adı altında Kadın Platformu kuran pratisyen ve uzman hekimlerden oluşan yaklaşık 60 bayan doktor, ilk kez bir araya gelerek bundan böyle sadece hastanelerde değil, toplumsal alanda da kendilerini gösterme kararı aldılar.

`Final Batman`da Yapılacak`
Ku`ran Nesli Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Umre ödüllü Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasının finali 26 Kasım Cumartesi Günü Saat:10.00`da Batman Sena Düğün Salonunda yapılacak.

Batman Umut Gazetesi; `Batmanlı Askerin ölümü ailesini yasa boğdu`
Manisa Batı Kışla`da vatani görevini yapan Batmanlı Sinan Tirki`nin nöbet sırasında intihar ettiği belirtildi. Baba Nezir Tirki, oğlunun 7 aydan beri askerlik yaptığını, bunca zaman kendisine silah verilmediğini belirterek, "Oğlum Sinan 22 günlük izine gelmişti. İzini bittikten sonra neşe içinde birliğine teslim oldu. Bir gün sonra beni telefonla aradılar, oğlumun intihar ettiğini söylediler. 7 aydır silah verilmeyen oğluma izin dönüşü neden silah verildi anlayamıyorum." dedi.

Pusula Gazetesi; `Final Batman da Yapılacak`
Ku`ran Nesli Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Umre ödüllü Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasının finali 26 Kasım Cumartesi Günü Saat:10.00`da Batman Sena Düğün Salonunda yapılacak.

Batman Medya Gazetesi; `Petrol Tesisine Saldırı 3 Ölü 1 Yaralı`
Önceki gece arıza yapan petrol tesisine giden ikisi güvenlik görevlisi 3 kişi bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda iki güvenlik görevlisi ve bir işçi yaşamını yitirdi. Bir işçi ise yaralandı.

Çağdaş Gazetesi; `Sinan`a Neden Silah Verildi?`
7 aydır askerde olan Batmanlı Sinan Tirki`ye ilk kez verilen silahla canına kıyması ailesinin kafasını karıştırdı. Batman merkeze bağlı Kösetarla köyünde oturan Tirki ailesi, 7 aydır askerlik yapan 21 yaşındaki Sinan`ın intiharıyla sarsıldı. 10 çocuk babası Nezir Tirki, "22 günlük iznini kullanan Sinan`ın hiçbir sorunu yoktu. İzin süresince köyde tarla sürdü, çalıştı. Birliğine teslim olduktan bir gün sonra nöbette canına kıymasının şokundayız" diyor.

Veysi Demir-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir