• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Van Halkı Kenti Terk Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da 23 Ekim Pazar günü meydana gelen ve 605 kişinin yaşamını yitirdiği Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, 5.6 büyüklüğündeki depremle ikinci kez sarsılan depremzedeler kenti boşaltmaya devam ediyor. 2 depremde yüzlerce kişinin ölmesi, sürekli artçıların sürmesi ve kar yağışı ve soğukların başlamasıyla psikolojileri iyice bozulan Vanlı vatandaşlar, çeşitli vasıtalarla başka kentlere göç ediyor.
 
Vanlılar Kenti Terk Etmeye Devam Ediyor

Meydana gelen bu iki yıkımın ardından korku ve panik yaşayan binlerce Vanlı kenti terk ediyor. Havaların da iyice soğumasıyla sıkıntıları bir kat daha artan Vanlılar, tek çarelerinin şimdilik kenti terk etmek olduğunu belirterek, başka şehirlere gittiklerini söylediler. Depremzedelerin taşınmaları da en çok ev taşımacılığı ile uğraşan firmalara sevindirdi. Her gün ev taşıdıklarını ve boş durmadıklarını söyleyen Çavuş Karataş isimli firma çalışanı, günde 2 veya 3 ev taşıdıklarını söyledi.
 
Van Geceleri Hayalet Şehir

Nüfusu yaklaşık 400 bin olan Van şehri havanın kararmasıyla birlikte cadde ve sokakları zifiri bir karanlığa gömülüyor. Van`da apartmanlar tamamen terk edilirken, Van sokakları geceleri hayalet şehir gibi duruyor.
(Sedat Karatay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir