• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Filistinli Liderler Kahire`de Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Hamas lideri Halid Meşal ile El Fetih lideri Mahmut Abbas Filistin`deki bölünmüşlüğe son vermek için Mısır`ın başkenti Kahire`de bir araya geldi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Hamas ile Fetih arasında bugün yapılan görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini belirterek, görüşmenin Filistin`deki iç bölünmeyi sonlandıracak önemli bir aşama olduğunu söyledi.

 

Kahire`de yapılan görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Er-Reşak şunları söyledi: "Görüşmeler öncelikle barış anlaşmasını hayata geçirmek için yapıldı. Görüşmelerin ilki, Hamas lideri Halid Meşal ile Fetih lideri Mahmut Abbas arasında yapıldı. İkili görüşmenin ardından yapılan ikinci görüşme daha geniş katılımlı oldu. Diyalog gayet şeffaf ve açıktı. Olumlu havada geçen görüşmede FKÖ`nün yeniden yapılandırılması kararlaştırıldı ve bunun için önümüzdeki ayın 22`sinde ilk toplantının yapılmasına karar verildi. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü 2005 yılından beri ilk kez tarih veriliyor. Hükümetle ilgili olarak da önemli kararlar alındı ve bunun içinde 20 Aralık`ta bir araya gelme kararlaştırıldı. Siyasi tutuklu dosyasını ele alan heyetler, dosyanın en kısa zamanda kapatılması konusunda uzlaştılar."

 

Hamas lideri sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimlerin önümüzdeki yılın Mayıs ayında yapılmasında da uzlaşı sağlandı. Filistin halkının her türlü yolla işgale karşı koyma hakkının altı çizilirken, bu direnişin ayrım duvarına, Yahudi yerleşkelerine, kuşatmaya ve işgale karşı halk direnişi şeklinde olması vurgulandı."
 
Er-Reşak, ulusal birliğin sağlanması ve iç bölünmenin sona erdirilmesi noktasında önemli bir aşamaya girdiklerini söyledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir