• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Kayseri`de israil Bayan Basketbol Maçında 27 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fıba EURO CUP Kadınlar F Grubu`nda Kayseri Kaskispor, israil`in Maccabi Bnot takımını konuk etti. Maçın başlamasıyla birlikte tribünlerden bazı gruplar Filistin bayrağı açarak, "Kahrolsun israil" diye bağırdı. Polis, aralarında kadınların da bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi`nde oynanan maçta, tribünlerde 3 ayrı noktaki gruplar, maçın başlamasıyla birlikte `Mavi Marmara` gemisinin fotoğrafı ile Türk bayrağı ve Filistin bayrakları açarak, "Kahrolsun israil" diye bağırdıl.

Polis ve özel güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle dışarı çıkartılan aralarında kadınların da bulunduğu 27 kişi, 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun`a muhalefetten gözaltına alındı. Protestocu kadınlar salondan dışarı çıkartılırken "Yaşasın özgür Filistin" diye bağırırken, yüzlerini de Filistin bayraklarıyla kapattı. Bazılarının Emniyet Müdürlüğü`ne götürülren polis otosuna da Filistin bayrağı asması dikkat çekti. Gözaltına alınan 27 kişinin sorgusu sürüyor

 Kayseri Umut-Der Başkanı da Gözaltına alındı

Gözaltına alınanlar arasında Kayseri Umut-Der Başkanı M.Sami Göktaş, Mavi Marmara gazilerinden Ahmet Aydan Bekan ile çok sayıda İHH görevlisininde bulunduğu yaklaşık 35 kişi gözaltına alındı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir