• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
`Çin zulmünü yalanlamak, zulmün bir parçasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşadıkları Çin zulmünden kaçarak Türkiye`ye sığınan ve Doğu Türkistan doğumlu 40 yaşındaki Kutluk Derviş yaşadıkları zulmü İlke Haber Ajansı`na (İLKHA)  anlattı.

İman ettikleri gibi yaşamanın kendileri için yasak olduğunu ve bir Müslüman olarak Kur`an-ı Kerimi dahi serbestçe okuyamadıklarını belirten Kutluk Derviş, Kur`an-ı Kerimi kendi kendine ve gizlice öğrendiğini söyledi.

Çin`de, bir yerde Kur`an-ı Kerimi daha güzel okuma için kıraat CD`si satın aldığını ve bu CD`yi tecvidini düzeltmek için satın aldığını belirten Kutluk Derviş,  “Çok hoşuma giden bu CD`den daha fazla satın alarak arkadaşlarıma dağıtırken Çinli polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındım. Daha sonra hakkımda verilen idam cezasının ardından kaçıp Türkiye`ye sığındım.” dedi.

“Sınırdan geçmek için 4 yıl uğraştım”

Çin`de yakalandıktan sonra 5 yıl cezaevinde kaldığını söyleyen Kutluk Derviş, “Hapisten çıkınca peşimi bırakmadılar. Ben de kaçmak zorunda kaldım. Doğu Türkistan`dan kaçmak öyle kolay da değildi. Sınırdan geçmek için tam 4 sene uğraştım. 4 sene boyunca Doğu Türkistan ve Çin`in farklı bölgelerinde firar olarak yaşamak zorunda kaldım. 4 sene sonra ancak Malezya`ya gidebildim. Malezya`dan sonra Türkiye`ye geldim.” şeklinde konuştu.

“Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan zulmü yalanlamak zulümdür”

Türkiye`de kamuoyunun Çin zulmü hakkında ki kirli bilgilere de açıklık getiren Derviş Çinlilerin Doğu Türkistanlı Müslümanlara yaptığı zulmü yalanlamalarının da zulmün bir parçası olduğunu vurguladı.

“Doğu Türkistan`ın batı tarafındaki ülkelerde kardeşlerimizi satın aldılar”

Çinlilerin öteden beri böyle davrandığını ve Doğu Türkistan`ın batı tarafındaki Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Pakistan gibi ülkelere kaçan Müslümanları satın aldığını belirten Kutlu Derviş, Çin hükümetinin yapmış oldukları zulmün üstünü örtmek için çok büyük masraflar yapmaktan kaçınmadığını söyledi.

“Türkiye`de bir takım insanları satın almışlar”

Dünya ülkeleri arasında kendilerine hainlik edip satmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Derviş, Türkiye`de de Doğu Türkistanlı Müslümanları hain ilan edip kovdurmaya çalışanların olduğunu belirterek, “Türkiye`de bir takım insanları satın almışlar ve bizlerin yaşadığı zulmün üstünü kapatarak bile bile yalanlıyorlar.” diye konuştu.

“Doğu Türkistan`da Çin zulmü yoksa ben neden buradayım?”

Çinlilerin zulüm yapmadığını iddia eden ve kendilerini suçlu çıkarma gayretinde olanlara seslenen Kutluk Derviş, “Madem Doğu Türkistan`da Çin zulmü yoksa ben neden buradayım? Madem zulüm yoksa benim ne işim var Türkiye`de?  Ben zulümden dolayı buraya geldim.” şeklinde konuştu.

Yaşanılan zulmü yalanlayanlara da seslenen Derviş, “Eğer siz Doğu Türkistan konusunda bize bir şey demek isterseniz, önce insan olun sonra Müslüman olun, Uygurca öğrenin, Çince öğrenin gidip Doğu Türkistan`da 5 sene Müslüman kimliğiyle yaşayın ve gelin ne derseniz ben inanacağım.” diye konuştu.

“Geçen yıl 4 köyü dümdüz edip 5 bin kişiyi şehid ettiler ama kimse duymadı”

Doğu Türkistan`da görülen ve duyulandan çok daha fazla zulmün yaşandığını ifade eden Derviş, “Orada kapalı bir ortam olduğu için yapılan zulümler medyaya gereği gibi yansımıyor. Mesela, geçen sene Ramazan bayramından bir gün önce Doğu Türkistan`ın Yerken ilçesinde 4 köyü dümdüz ettiler. Orada 5 bin şehidimiz var. Orada olanları hiç kimse duymadı. Kaç kişi öldürüldü kimse sormadı. Ama biz orada tam 5 bin şehit verdik. Yapılan zulmü telefonla başkalarına duyuran bir çocuğa da idam cezasının verildi. Böyle bir durumda Doğu Türkistan`da ki gerçek fotoğrafı kim çekebilir. Orada ki gerçek zulmün fotoğrafını çekmek mümkün müdür?”ifadelerini kullandı.

“Doğu Türkistan`da yaşanan zulüm dünyanın hiçbir yerinde yaşanmıyor”

Doğu Türkistan`da yaşanan zulmün dünyanın hiçbir yerinde yaşanmadığını dile getiren Derviş, Filistin, Mısır, Suriye, Irak, Afganistan gibi yerlerde bir bombayla ölen birkaç kişiden sonra tüm dünyanın bunu duyduğunu, ancak Doğu Türkistan`da Çinlilerin gecenin bir vakti gelerek Müslümanları katledip alıkoyduğunu ama bunun kimsenin duymadığını, duymak bir tarafa dursun yalanladığını söyledi.

Kutluk Derviş, “Götürdükleri Müslümanların cesedini bile vermiyorlar ve babasına diyorlar ki: ‘Bunu komşuna bile söylemeyeceksin. Eğer komşun bile duyarsa biz seni de götüreceğiz.`  Evladına ağlayan babaya birileri evladını sorunca da oğlunun para kazanmaya giderken öldüğünü söylemek zorunda kalıyor.”şeklinde konuştu.

Son olarak Türkiyeli Müslüman kardeşlerinin bu yalanlara inanmamasını tavsiye eden Derviş, “Biz Doğu Türkistanlı Müslümanlarız. Orada 40 milyon Uygur Türkü Müslüman var ve bunlar ümmetin bir parçasıdır. Doğu Türkistan`da ki zulüm ümmetin başına gelen büyük bir zulümdür. Çünkü Çin Komünizmi Allah`ın, Peygamber`in, din ve Müslümanın düşmanıdır.” sözleriyle noktaladı. (Zeki Aras-Veysi Siyah-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir