• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Soyuluyoruz Haberimiz Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 BİNGÖL- Elektrik faturalarına dağıtım sistem kullanım bedeli, iletişim sistem kullanım bedeli adı altında kesilen ek ücretlere yenileri ekleniyor. Aksa Fedaş`a devredilerek özelleştirilen enerji sektörüyle ilgili fatura sorunu giderek büyüyor. Geçtiğimiz aylarda da Bingöl`de elektrik faturalarının kabarık gelmesinden şikâyet eden vatandaşlar, yaklaşık olarak tüketim bedeli kadar vergi ödediklerini ifade ettiler.

61 Liralık Faturada 51 Liralık Vergi
Bingöl merkezde ikamet eden M.B isimli vatandaş, Ekim2011 dönemine ait elektrik faturasına 50 TL ek ücret eklendiğini ve tüketim bedeli 61 TL olan faturasının 112 TL`ye çıkarıldığını söyledi. Tükettikleri enerjinin birkaç katı kadar fatura ödediklerini ifade eden M.B, sayaç okuma bedeli ve onlarca gerekçeyle fazla para ödediklerini kaydetti. İlgililerin soruna çözüm bulmasını isteyen M.B, yasal bir düzenleme yapılmadan mağduriyetlerin süreceğine dikkat çekti.

Türkiye`de sadece elektrik faturalarından bu tür vergilerin alınmadığını belirten M.B, su ve telefon faturalarında da bu tür vergilerin alındığını ifade ederek, "Her yanımız barajlarla dolu olmasına rağmen neden bu kadar pahalı elektrik kullanıyoruz. Kaçak elektriği engellemenin tek yolu ucuz elektrik satmaktır" dedi.

Ödemesini birkaç gün geciktirenlerin açma-kapama ve faiz bedeli ödemek zorunda kaldığını belirten M.B, "Tüketilen elektrik kadar kesinti ekleyen AKSA FEDAŞ, faturasını bir gün geciktiren vatandaşların elektriğini kesiyor. Üstüne birde 15 TL açma - kapama bedelini eklendiğinde vatandaşın cebinden çıkan paralarla oluşan rantın büyüklüğü göz önüne çıkıyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl şehrin ana trafosunun patlaması sonucu soğuk kış günlerinde kaç gün elektriksiz kaldığını vurgulayan M.B, "Trafonun yapılmasından sonra sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Vatandaşların bir çok kaybı var. Evlerde bulunan birçok beyaz eşyenın yanmasına sebep oluyor. Elektrik kurumunun vatandaştan aldığı para ile vatandaşa sunduğu hizmet(sokak lambaları, aydınlatmalar) arasında dağlar kadar fark var" şeklinde konuştu.
 
Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir