• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Bingöl`de Meyvecilik Geliştirilecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl İl Özel İdaresi desteğiyle Tarım İl Müdürlüğünce `2012 Yılı Kapama Meyve Bahçesi Tesisi` projesi başlatıldı. Proje kapsamında başvuruda bulunanlara elma, ceviz ve kiraz bahçesi oluşturulması için destekte bulunulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, "İlimizin iklimi, meyve yetiştiriciliği açısından uygun olduğundan yeteri finansal kaynak bulunması halinde ilimizde meyveciliğin gelir getirici bir faaliyet olarak yaygınlaştırılması, üretim ve istihdamın geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda geçen yıl yaptığımız, `Kapama Meyve Bahçesi Tesisi` projesini bu yılda yapacağız." dedi.

Destekleme miktarları ve başvuru sürelerinin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, "Geçen yıl 2011 yılı Kapama Meyve Bahçesi Projesi kapsamında İl Merkezinde 123 adet, Adaklı ilçesinde 1 adet, Genç İlçesinde 43 adet, Karlıova ilçesinde 10 adet, Solhan ilçesinde 36 adet, Kığı İlçesinde 3 adet, Yayladere ilçesinde 2 adet, Yedisu ilçesinde 2 adet olmak üzere toplam 220 adet başvuru yapılmıştı. Bu yıl için destekleme miktarı ve başvuru sürelerini ilerleyen günlerde açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir