• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Ölüme davetiye çıkaran kaldırım tepkilere neden oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesinin yapmış olduğu yaya yolunun 5 metrelik sulama kanalına çıkması, her an ölümle sonuçlanabilecek kazalara sebebiyet verebileceği endişesiyle tepkilere neden oldu.

Batman Belediyesinin yapmış olduğu yaya yolu adeta ölüme davetiye çıkarıyor. Belediye tarafından Çamlıtepe Mahallesi 4037 Sokak üzerinde yapılan çift taraflı yaya yolu, 5 metre yüksekliğinde DSİ`ye ait bir sulama kanalının üzerinde yapılan köprü girişinde bitiyor. Aydınlatma direklerinin ve bariyerlerin de olmaması sebebiyle yolun gece karanlığında vatandaşları ölümle baş başa bırakacağı endişesiyle tepkilere neden oluyor.

Hiçbir şeyin farkında olmadan yaya yolunu kullananlar, yolun sonunun dereye çıktığını görmesiyle büyük şaşkınlık yaşıyor. Karşı tarafa geçmek isteyenler, tehlikeli olmasına rağmen bu sefer bir başka ölüm tehlikesini göze alarak araçların hızla geçtiği cadde üzerinde yürümek zorunda kalıyor.

Bu yolun böyle yapılmasına bir anlam veremediklerini söyleyen çevre sakinleri, henüz bir ölüm olayı yaşanmadan belediyenin bir an önce bu sorunu gidermesini istediler.

Belediyenin bu konuda duyarlı olmasını talep eden Çamlıtepe Mahalle sakinlerinden Kamil Örnek, “Kaldırımın bitimi su kanalına geçiyor. Kanalın bitişiğinde herhangi bir bariyer yapılmamış. Önünü görmeyen birisi geldiği gibi kanala düşecek ve kanala düştüğü gibi bir ayağını veya bir yerini kıracak. İşte o zaman orada olduğu gibi kalabilir o insan hayatını da kaybedebilir.” diyerek tepki gösterdi.

Asfalt köprünün yapıldığını ama diğer hiçbir tedbirlerin alınmadığını belirten Örnek, “Kaldırımda gece karanlığında birisi yürüdüğü zaman, kaldırım bittiğini fark etmeden direk kanalla düşecek. Gece ışıklandırma sistemi yoktur. Burası karanlıktır ve insanların burada geçişi de can güvenliği açısından tehlikelidir. Belediyenin bu konuda duyarlı olmasını talep ediyoruz. Kanalın bitişiğinde herhangi bir bariyer de yapılmamış.” dedi.

Yolun yapılmasının güzel olduğunu fakat yolun sonunun güzel bir yerde bitmediğini vurgulayan bir başka mahalleli Yusuf Argünağa ise şunları söyledi: “Bu kladırımın burada yapılması faydalıdır. Fakat yaya yolu için çok tehlike arz ediyor. Bunun sebebi de bunu yapan firma veyahut belediyedir. Yaya yolu bitmesi ile kanal karşımıza çıkıyor. Yaya yolu hiç yok. Kanalın üstünde ya ekstradan bir köprü yapılsın ya da bu kaldırım sıfırlansın ki millet kanalla düşmesin.”

Mahalleli ayrıca, mahallelerinde gece aydınlatma direklerinin olmadığını yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını istedi.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir