• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Suruç Bahanesiyle İslam`a ve Müslümanlara Saldırıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suruç'taki saldırının ülkenin gündemine damga vurduğu sıralarda, aynı yerden düğmeye basılmışçasına MALUM MEDYA VE ÇEVRELER IŞİD/DAEŞ bahanesiyle İslami değerlere saldırmaya devam ediyor.

"İzmir'deki okullarda dini vakıfların cihat eğitimi verdiği ortaya çıktı" şeklindeki 28 Şubatvâri haberlerle Türkiye'de IŞİD korkusu(!) salmaya çalışan mâlum gazeteler son olarak, göz dolduran İslami faaliyetleriyle yıllardır hayır yolunca mücadele eden Anadolu Gençlik Derneği'ni hedef aldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir Şubesi, geçtiğimiz ay okullarda din eğitimi vermek için Valiliğe dilekçe vermiş ancak buradan gerekli cevabı alamayınca İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yönelmişti.

AGD`nin başvurusuna olumlu cevap Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında ilçedeki bazı okulları AGD`ye tahsis etti. AGD`ye Şehit Üsteğmen Cemil Canan Çiçek İmam Hatip Ortaokulu, Ulubatlı Hasan İmam Hatip Ortaokulu ve Mualla Ersezgin Ortaokulu verildi.

AGD'NİN DİN EĞİTİMİ MALUM ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETTİ!

AGD'nin takviye kurslar esnasında Kur`an eğitimi, Peygamberin Hayatı, Peygamberler Tarihi, ezan okuma, İslam coğrafyası, ilmihal, Allah`ın isimlerinin anlamı, ilahi-marş, namaz eğitimi ve temel dini bilgiler gibi eğitimler vermesi Müslümanların takdirini toplarken azılı laik-din düşmanı çevreleri rahatsız etti.

‘Yaz Bizimle Bir Başka Güzel` ismiyle düzenlenen kurslarda ilk ve ortaokul yaşındaki çocuklar camilere ve ‘sakal-ı şerif` ziyaretlerine de götürülüyor.

ELHAMDÜLİLLAH CİHAT ŞUURU DA VERİLİYOR!

Öte yandan; AGD'nin hayırlı hizmetini hedef alan Evrensel isimli çamur gazete, eline geçirdiği bir fotoğraf üzerinden irtica naraları atmaya başladı. Fotoğrafta, çocuklara ders anlatan bir kişinin tahtaya, "Hayat İman ve Cihattır" sözünü yazdığı görülüyor. Bilindiği gibi bu söz Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan Hoca'ya ait ve AGD gibi İslami dernek ve vakıflar da bu sözü şiar edinerek çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz üst düzey bir AGD yetkilisi, "Gündemdeki Suruç olayı üzerinden ülkedeki tüm İslami kurum ve kuruluşları IŞİD ile ilişkilendirmeye çalışan densizlere hatırlatalım ki; her ne kadar saptırmak isteseniz de, bu durum sizleri rahatsız etse de birçok vakıf ve STK İslami eğitimleri vermekle birlikte Müslüman gençlere Cihat şuurunu da aşılamak için gayret göstermektedir. Bundan utanacak, sıkılacak, çekinecek değiliz. Elhamdülillah yeni nesil bu şuur ve dirayetle yetişecek ve ülkemizin geleceğini bu öncü nesil şekillendireektir" dedi.

İSLAMİ DEĞERLERİ HEDEF ALMAK ALÇAKLIKTIR!

IŞİD gibi örgütlerin kendilerini de tekfir ettiğini vurgulayan AGD yetkilisi, "IŞİD korkusu ve bahanesi üzerinden İslam'a saldırmak hiç kimsenin haddine değildir. IŞİD ve benzeri örgütler bizi de tekfir edip birçok İslami kavram ve simgeyi kötü emellerine alet ediyorken, bizi IŞİD yanlısı gibi göstermek ve bu konu üzerinden Cihat başta olmak üzere tüm İslami değerleri hedef almak alçaklıktan başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

www.yeniakit.com.tr

Bu haberler de ilginizi çekebilir