• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
İMKANDER: Türkiye Hükümetine Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BASIN AÇIKLAMASI
 
Türkiye medyasında iki gündür yer alan "Çeçen ayrılıkçı lider Türkiye`yi tehdit etti" başlıklı haberler üzerine İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Kafkasya Mücahidleri Başkomutanı Dokku Umarov`un kardeşi Vaha Umarov ve İMKANDER Avukatı Bülent Demir de iştirak etti. Basın Açıklamasının metni aşağıdaki gibidir.
 
Türkiye Hükümeti Ne Zaman Suskunluğunu Bozacak, Daha Kaç Çeçen Ölmeli!
İstanbul`da gün ortasında 3 Çeçen gaziye karşı işlenen cinayetlerin üzerinden 67 gün geçti. Bugüne kadar Türkiye Hükümeti`nden ya da Emniyet Genel Müdürlüğü`nden konu ile ilgili tek bir açıklama dahi yapılmadı. İstanbul`da 3`ü komutan düzeyindeki 5 Çeçen gazinin öldürülmesiyle ilgili Türkiye Hükümetine ve halkına seslenen direnişin lideri Dokku Umarov`un açıklaması ise çarpıtılarak kamuoyuna duyurulmuştur.
 
Türkiye`nin resmi haber ajansı olan ve Başbakanlığa bağlı olarak faaliyet yürüten Anadolu Ajansı, Kafkasya Direnişinin Başkomutanı Dokku Umarov`un açıklamasını "Rus Çeçen ayrılıkçı lideri Doku Umarov, İstanbul`da eylül ayında Çeçenlerin öldürülmesi konusunda suçladığı Türkiye`yi tehdit etti. Umarov, Çeçen militanların sözcülüğünü yapan "kavkazcenter.com" adlı internet sitesinde yer alan video görüntülerinde, Çeçenlerin, "faaliyetleri Türk istihbarat birimleri tarafından hoşgörülen Rus ajanlar tarafından öldürüldüğünü" ileri sürdü. Umarov, Çeçenlerin öldürülmesi nedeniyle Türkiye`ye misilleme yapılacağını duyurdu." şeklinde kamuoyu ve medyaya duyurmuştur.
 
Oysa ki, söz konusu açıklamanın tam metni yine direnişin resmi haber ajansı olan kavkazcenter.com`da yayınlanmıştır. Anadolu Ajansı, haberi Türkçe olarak yayın yapan bir haber ajansından almak yerine Avrupa ve Rusya merkezli haber ajanslarının yayınladığı ve bilerek çarpıtılmış halinden alıp çevirip yayınlanmıştır. Devletin resmi haber ajansının yaptığı bu dikkatsizlik ve dürüst habercilik anlayışı ile bağdaşmayan bu yanlı tavır karşısında "Anadolu Ajansı`nda Ruslar mı çalışmaya başladı?" demekten kendimizi alamıyoruz.
 
Açıklamanın tamamı çeşitli medya organlarında Türkçe olarak tamamı yayınlanmıştır. Aynı zamanda konuşmanın video kaydı da başta kavkazcenter olmak üzere internet sitelerinde bulunmaktadır. "Türkiye halkına, kardeşlerime, Türkiye`nin Müslümanlarına, Türkiye güvenlik servislerine, yetkililerine, Cumhurbaşkanı Gül`e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a seslenmek istiyorum" diyerek başladığı konuşmasında Dokku Umarov: "Geçenlerde ülkenizde meydana gelen olaylarla ilgili size seslenmek istiyorum. Biz tek bir Ümmetin üyeleri olduğumuzu unutmamalıyız, Biz din kardeşiyiz ve birbirimizi daima destekledik çünkü hepimiz Bir olan Allah`a ibadet ediyoruz." diyerek kardeşliğimize vurgu yapmıştır.
Açıklamanın hiçbir yerinde Türkiye tehdit edilmemiş, "tehdit" olarak anlaşılabilecek tek ifade şu şekilde yer almıştır: "Bir kez daha size çağrıda bulunmak ve işgalcilerin Kafkasyalı Müslüman kardeşlerinizin hayatına zarar vermelerini engellemeniz için gereken önlemleri almaya sizi teşvik etmek istiyorum. Eğer biz misilleme eylemi yaparsak, o takdirde Rusya ülkenizde tek bir Kafkasyalıyı bile öldürmeyi bir daha asla düşünmeyecektir." Görüldüğü gibi tehdit edilen Türkiye değil, açıkça Rusya`dır!
 
Dokku Umarov açıklamasında şu çağrıda bulunuyor: "Allah rızası için sizden ülkenizde vuku bulan bu kanunsuzluğa izin vermemenizi istiyoruz. Allah hakkı için sizi seviyoruz ve Allah hakkı için sizi bizi Allah hakkı için sevmeye ve ülkenizde kardeşlerinizi korumaya çağırıyoruz."
 
Türkiye Hükümeti ve halkına seslenen Umarov`un bir serzenişte bulunduğu açıktır. İstanbul`dasokak ortasında silahsız ve korumasız oldukları bilinerek Rus istihbaratı tarafından katledilen 5 gazinin katilleri, medyada fotoğrafları, Türkiye`ye giriş-çıkış görüntüleri isim ve ilişkileri yayınlandığı halde bulunamamış, hatta haklarında tahkikat dahi yapılmamıştır.
Türkiye Hükümeti`nin bu suskunluğu ve Türkiye yargısının cinayetleri ciddiye almayan bu tavrı, İşgalci Rusya`yı ve Rus istihbarat örgütlerini cesaretlendirmektedir. Bu suskunluktan cesaret bulan Rusya`nın suç örgütlerinin cinayetlerin üzerinden 20 gün geçmeden Çeçenistan eski şeyhülislamı Şemsuddin Batukayev`e kendi evinde suikast düzenlemeye çalışması başka söze gerek bırakmamaktadır. Çeçen muhacirlerin canları pahasına, silahın üzerine atlayarak durduğu bu suikast girişiminin faili halen tutuklu olarak yargılanmakta, fakat bağlantılı olduğu iddia edilen azmettiriciler ellerini kollarını sallayarak rahatça gezmektedirler. Bu durum Türkiye yargısının, Türkiye`de işlenen bu SİYASİ cinayetleri hafife almasından kaynaklanmaktadır.
 
İstanbul`da 2008 yılında yine sokak ortasında katledilen İslam Canibekov hakkında devam eden davada Fransa-Paris Cumhuriyet Savcılığı`nın "adli yardım talebi" İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından reddedilmiştir. Fransız adli makamları, kendi ülkesinde henüz hiçbir cinayet işlenmemiş olmasına rağmen, Avrupa`da Çeçen direnişçilere yönelik işlenen cinayetlerde Rusya ve işbirlikçisi Kadırov rejimlerinin parmağının olduğuna işaret etmiş ve Kadırovcu terör örgütünün tüm dünyada Rusya`nın desteğiyle eylemler düzenlediğini vurgulamıştır. Paris Cumhuriyet Savcılığı`nın, kendi ülkesinde olması muhtemel cinayetlerin önüne geçmek için Türkiye`ye bir heyet göndererek talep ettiği "adli yardım ve işbirliği" talebini reddeden İstanbul Cumhuriyet Savcılığı`nın verdiği cevap ise manidardır: Savcılığa göre, İstanbul`da işlenen cinayetler bir "Terör eylemi olarak nitelendirilmekten uzaktır". Dolayısı ile "adi bir cinayet" vakası olduğu için Adli işbirliğine gerek duyulmamıştır.
 
Türkiye Hükümeti`nin suskunluğu yanında, Türkiye yargısının da konuya ilişkin tavrı ortadadır. Biz, Türkiye`de zorluklar içinde hayat mücadelesi veren Kafkasyalı muhacirlere maddi-manevi destek vermeye gayret eden İMKANDER olarak, hem hükümete, hem de adli mercilere bu vesileyle bir kez daha sesleniyoruz.
 
Ülkemizde işlenen cinayetlerin faillerini bulun. En azından bu siyasi cinayetler karşısında suskunluğunuzu bozarak kararlılık gösterin. Aksi takdirde, sizin suskunluğunuzdan cesaret bulan Rusya ve onun istihbarat örgütleri yeni cinayetlerini ülkemizde işlemeye devam edecekler.
 
Murat Özer,
İMKANDER Genel Başkanı
Kaynak: İMKANDER

Bu haberler de ilginizi çekebilir