• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
Gaziantepli kuyumcular satışlardan memnun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düğün sezonu olmasına rağmen yeterli satış yapamadıklarından yakınan kuyumcular, son zamanlarda doların yükselmesi ile birlikte altında düşüş beklediklerini ifade ederek, altın fiyatlarının yükselmesi sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdiler.

Ramazan ayının bitmesi ile düğün sezonunun başladığını ve bu dönemde kuyumculuk sektöründe bir hareketlilik beklediklerini belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, Şuanda düğün sezonu olmasına rağmen satışların düşük olduğunu söyledi.

“Seçimden sonra altın fiyatlarının yükselmesi işlerimizi olumsuz etkiledi”

Özdinç, “Seçimden sonra altın fiyatlarının yükselmesi işlerimizi olumsuz etkiledi. Düğün sezonu olması biraz işlerimizi etkiledi ama eskisi kadar satışlarımız yok. Fiyatların düşmesini vatandaş kadar biz de bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Umarız altın fiyatlarının düşmesi vatandaşı harekete geçirir”

Fiyatların yükselmesiyle birlikte insanlar mecbur kalmadıkça altın almayı ertelediğini belirten Özdinç, “Düğün sezonu olması sebebiyle şuan işlerimizin daha iyi olması gerekiyor ama geçen senelere göre satışlar çok düştü. Eğer dolar bu şekilde yükselmeye devam ederse fiyatlarda bir düşüş bekliyoruz. Umarız altın fiyatlarının düşmesi vatandaşı harekete geçirir.” dedi.

Ramazan ayından dolayı düğünlerinin olmamasının da kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Özdinç, fiyatların daha da düşeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir