• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Hayvanat bahçesi sakinleri havuza girerek serinliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi konumunda olan Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki hayvanlar serinleme havuzu, buzlu meyve ve et kokteylleri ile serinletiliyor.

Gaziantep’te etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanları serinletmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Her yıl aşırı sıcakların olduğu dönemlerde kullanılan yöntemler hayvanların serinlemesini sağlıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Doğal Hayatı Koruma Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Aysun Kaya,  hayvanat bahçesindeki kaplan, aslan, leopar, puma ve jaguar gibi yırtıcı hayvanları, havanın en sıcak olduğu saatlerde serinleme havuzlarında ve buzlu et kokteyli vererek serinletmeye çalıştıklarını söyledi.

Hayvanlar dondurulmuş meyve ve et kokteylleri ile serinleme fırsatı buluyor

Türkiye’yi etkisi altına alan bunaltıcı sıcak havanın hayvanları da zor durumda bıraktığını dile getiren Kaya, “Yırtıcı hayvanlar için havuzlarımız var. Yine mevcut her birimin su ve serinleme havuzları var. Hayvanlar terlediğinde veya sıcaktan bunaldığında su havuzlarına girip gayet güzel bir şekilde serinleme imkanı bulabiliyorlar. Yine yaptığımız dondurulmuş meyve ve et kokteylleri ile serinleme fırsatı buluyor.” dedi.

Ramazan Bayramında hayvanat bahçesini 35 bin 500 kişinin ziyaret etti

Hayvanat bahçesine olan ilginin her yıl arttığını belirten Kaya, Ramazan Bayramında hayvanat bahçesini 35 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Hayvanat bahçemiz Türkiye’de hayvan tür ve sayısı olarak Türkiye’de birinci, Avrupa’da üçüncü ve dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Yoğun ziyaretçi akınına bu bayramda da uğradık. Fakat hafta sonları ve hafta arası ziyaretçilerimiz oldukça yoğun. Bayramdaki tatil dolayısıyla gelen ziyaretçi sayımız 35 bin 500 kişiyi buldu. Yine hayvanat bahçemizde yeni açılan bir safari parkımız var. Bu parkımız da büyük bir ilgi görüyor. Yine bahçemizde su oyunları, akvaryum ve fok evimiz ile fok gösterilerimiz de var.”

“Çevre illerden ve yurt dışından çok yoğun ziyaretçilerimiz var”

Hayvanat bahçesine yoğun bir ilginin olduğunu belirten Kaya, hafta içi ve sonu olmak üzere sürekli ziyaretçilerin olduğunu dile getirerek, “Hayvanat bahçemize gelen ziyaretçilerin tamamı Antep’ten diyemem. Çevre illerden ve yurt dışından çok yoğun ziyaretçilerimiz var. Yapmış olduğumuz ve dilek şikâyet kutularındaki teşekkür dilekleri ile karşılaşıyoruz. Ziyaretçilerimizin memnuniyeti had safhada. Bununla beraber ziyaretçilerimizin şikâyetlerini de dikkate alıyoruz.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir