• DOLAR 32.576
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2423.941
  • ...
Depremzede Mülteciler Gaziantep`te!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Deprem, Afganistan`dan göç ederek Van`a gelen mültecileri de vurdu. Deprem ve kış sert kış nedeniyle 6 Afgan aile Gaziantep`e sığındı.

Gaziantep`e göç eden 35 mülteciyi Mazlumder Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, İHH`dan Ersin Sofu ve hayırsever Sait Gökdere ziyaret etti. Ziyarette ailelere yardım uzatan hayırseverler, mağdur mülteciler için de çağrıda bulundular. Gaziantep`e sığınan ailenin sorunlarının devam ettiğini vurgulayan Mazlumder Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, "Kardeşlerimiz zor şartlar altında ayakta durmaya çalışıyor. Gaziantep halkı olarak mağdurlara acilen el uzatıp, ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız" dedi.

Mültecilerin özellikle ısınma sorunu bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Bizler kısmen yardımlarda bulunduk; ama kamuoyu olarak harekete geçmeliyiz. Onlar şuanda bize emanet. Bizler sıcak evlerimizde uyurken, depremzedelerin soğukla mücadele etmesine gönlümüz razı olamaz. Van depremi için birlik olan halkımız, mültecilere de aynı şekilde sahip çıkmalıdır" diye konuştu. Depremzede mültecilerden Ahmet Gulami de zor şartlar altında şükrederek ve kendilerine yardım edenler sayesinde yaşama sarıldıklarını ifade etti. Hayırseverlerden yardım beklediklerini vurgulayan Gulami, "Bizlere yardım edin" çağrısı yaptı.

Ökkeş Korkmaz-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir