• DOLAR 32.512
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2480.924
  • ...
HÜDA PAR`dan işyerleri yakılan esnafa geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, İl Başkan Yardımcısı Abidin Serin ve partililerden oluşan heyet, Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili beldesinde iki gün önce PKK`liler tarafından işyerleri kundaklanan esnafı ziyaret etti.

Olayda işyerleri tamamen yanan Ahmet ve Murat Ölmez kardeşlere geçmiş olsun dileklerinde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz, esnaftan yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

PKK tarafından Küçükdikili`deki dindar insanlara sürekli baskı uygulandığını belirten esnaf, en ufak bir eylemde dahi işyerlerinin yakılıp yağmalandığını söylediler. Yetkililerden, esnaf ve mahalle halkının güvenliğini sağlamak için tedbir almasını isteyen esnaf, aksi takdirde can ve mal güvenliğinden söz edilemeyeceğini dile getirdiler.

İşyerleri yakılan esnafla tek tek görüşen HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz ise bu saldırıların artık son bulması gerektiğini belirtti. Olayla ilgili de konuşan Yavuz, Küçükdikili`deki PKK saldırısının Suruç`ta meydana gelen bombalı saldırı bahane edilerek yapılmış olmasına dikkat çekerek, “Şunu izah edelim. Suruç`ta patlatılan bombalı saldırı nasıl kabul edilemeyecek menfur bir saldırı ise buna karşılık sivil insanlara, esnafa saldırmak da o kadar alçaklıktır. Bu saldırılar kabul edilemez.” dedi.

“Bu ateş onları da saracak”

Saldırganları ve onları yönlendirenleri uyararak sözlerini sürdüren Yavuz, “Eğer bu tür saldırılara devam ederlerse , ‘bugüne kadar yapıyoruz, yanımıza kâr kalıyor` düşüncesinde iseler ve bu süreç böyle devam ederse bilsinler ki kendileri de bu ateşin içerisinde yanmaya başlayacaklar. Bu ateş onları da saracak. Bu ateş her tarafı sarmadan akıllarını başlarına alsınlar. Bu saldırganlıklarını devam ettirmesinler. Aksi takdirde bundan kendilerinin kârlı çıkmayacaklarını bilmeleri lazım.” diye konuştu. (Ayhan Kaya- İLKHA)

 














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir