• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Siirt`e yeni İmaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehir merkezinin de rahat bir nefes alacağı bir proje olarak kabul edilen Siirt Kent Meydanı projesi ile Siirt`in uzun süredir beklediği ve kamuoyunun da gündeminde yer alan proje bugün yer tesliminin yapılması sonrası ilk kazma vurularak başladı.

Valilik bitişiğinde yer alan ve şuan otopark olarak kullanılan alanda yapılan yer teslim törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gül doğan, bazı kurum müdürleri, firma yetkilileri ile basın mensupları katıldı.

Gazetecilere projeyle ilgili bilgiler veren Vali Tutulmaz, Siirt Kent Meydanı projesi ile şehir merkezinin rahat bir nefes alacağını ve Siirt`in yeni bir imaja kavuşacağını söyledi.

Kent Meydanı Projesi ile trafik park sorunu çözülecek

Projenin iki etaptan oluşacağını kaydeden Vali Tutulmaz, projenin 7 bin 400 metrekare alan üzerinde, 4 milyon TL maliyetle yapılacağını belirtti.

Vali Tutulmaz, “Birinci etapta, bir adet Sergi alanı, bir adet Cafeterya, bir adet havuz, oturma bankları, yürüyüş alanları, 103 araçlık kapalı otopark alanı, engelliler için bir adet otopark asansörü, ağaçlandırma ve çim ile çevre aydınlatma yer alacak ve birinci etabımız, 6 aylık süre içinde tamamlanacaktır. İkinci etaba ise, Tapu Kadastro, İl Emniyet Müdürlüğü ve Defterdarlık hizmet binalarının tahliyesi ile birlikte, projeye ikinci etap olarak başlanacaktır.”dedi.

Kent Meydanı Projesinin ildeki trafik park sorununu büyük bir ölçüde çözeceğini belirten Vali Tutulmaz, 2015 yılının Siirt ili için projeler yılı olacağını da sözlerine ekledi.

Bir iş makinesine binerek, projeye start veren Vali Tutulmaz, Projenin, İl Özel İdaresi Kontrol Mühendisleri tarafından takip edilerek, sık sık denetleneceğini belitti. (Muhammed Dayan İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir