• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Bayram vesilesiyle yıllar sonra köylerine döndüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı Ölmez köylüleri, İstanbul`da faaliyet yürüten Ölmez Köyü Derneği tarafından düzenlenen “Gurbetten Sıla`ya” programıyla köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

Ölmez Köyü Derneği tarafından düzenlenen ‘Gurbetten Sılaya` programı ile kimi köylüler 30, kimileri 50 yıl sonra köylerine gelerek eski anılarını canlandırdılar. Ziyaret, arefe günü Kiğı`da iftar yemeği ile başladı. Bayram sabahı köylerine birlikte giden Ölmez`liler, Cuma namazını açık havada birlikte kıldılar.

Güzel bir havada geçen köy ziyareti, akşam saatlerine kadar devam etti. Dernek Başkanı Reşit Kızılay, yıllar önce boşaltılan köyün büyük oranının İstanbul`a göç ettiğini ama hiçbir zaman köylerini unutmadıklarını söyledi.

Kızılay, “Defalarca Kaymakamlık başta olmak üzere, Valiliğe ve Milletvekillerimiz nezdinde başvurularda bulunduk. Köyümüzün yerleşime açılması için çabalar gösterdik ancak geçmiş tüm yöneticiler, bizlere ana baba ocağımızı, mezarlarda yatan akrabalarımıza kavuşturacak cevabı veremediler.” dedi.  (Nihat Kanat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir