• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
`Saldırı emperyalizmin çıkarları doğrultusunda planlanmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde önceki gün yaşanan bombalı saldırı ile ilgili Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yaşanan saldırının emperyalizmin çıkarları doğrultusunda planlandığına dikkat çekilerek, “İnancı, düşüncesi, ırkı ve rengi ne olursa olsun masum insanların canına kastederek siyaseti ve dünyayı dizayn etmeye çalışan her türlü eli kanlı yapılanmayı reddediyoruz.” denildi. 

 “Bu saldırı ortak geleceğimizi sabote etmeye yöneliktir”

Bölgede ya da dünyanın bir başka yerinde meydana gelen bu tip olayların arkasında hangi örgüt olursa olsun bu olayların emperyalizmin çıkarları doğrultusunda planlandığına işaret edilen açıklamada “Bu saldırılar, bölgenin hangi renkten, ırktan ve inançtan olursa olsun bütün unsurlarının barış ve kardeşlik içerisinde ortak bir geleceğini sabote etmeye yöneliktir. Bu saldırıları planlayanların asıl hedefinin daha büyük bir kaos ortamı oluşturmak olduğu aşikardır. Hangi inançtan ve düşünceden olursa olsun tüm toplulukların ve grupların bu tip saldırılara karşı tek bir ses olup ortak tepki vermeleri kaos planının işletilmesine engel olacaktır.” denildi.

 “Amaç Türkiye`yi karıştırmak ve ateş çemberinin içine çekmektir”

Bölgenin yeniden can, mal, inanç, düşünce, akıl ve nesil emniyetinin olduğu topraklar haline getirilmesinin bölgedeki ülkelerin ve unsurların adalet ve kardeşlik ekseninde ortak çabalarıyla mümkün olacağı belirtilen açıklamada, bu saldırıların engellenmesi için her türlü istihbarat ve güvenlik önleminin de yetkili mercilerce ivedilikle alınmasının şart olduğu belirtildi.

Açıklamada devamla, “Çok açıktır ki daha önce tıpkı Reyhanlı`da olduğu gibi Suruç`taki kanlı saldırı da Türkiye`yi karıştırmak ve ateş çemberinin içine çekmek isteyen karanlık güçlerin kanlı bir provokasyonudur. Halkımız bu tür provokasyonlara karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı ve tahriklere kapılmamalıdır.” denildi.

“Sınır hattında yabancı ülke ajanları cirit atmaktadır”

Türkiye`nin sınır hattında yabancı ülke ajanlarının cirit attığı gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, özellikle bölge ülkelerine yönelik yanlış politik duruş ve politikanın Türkiye`yi terör örgütlerinin hedefi haline getirdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: “Özellikle sınır bölgelerimiz provokasyonlara açık hale getirilmiştir. Bölgede ki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, sınır hattında yabancı ülke ajanları cirit atmaktadır. Bu olay da göstermektedir ki Türkiye ciddi istihbarat ve güvenlik zafiyetleriyle karşı karşıyadır. Bölgede ki ajanların faaliyetlerinin engellenmesi için acilen tedbirler alınmalıdır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir