• DOLAR 32.523
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2492.541
  • ...
Karataş'taki sokak hayvanları için harekete geçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karataş İlçe Belediyesi ile Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) heyeti tarafından gerçekleştirilen görüşmede sahipsiz sokak hayvanları için barınak kurulması kararlaştırıldı.

Karataş İlçe Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın makamında gerçekleşen toplantıda; ilçede yıllardan bu yana süren sahipsiz sokak hayvanları sorununa ilişkin çözümler masaya yatırıldı. Görüşmede, KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım tarafından acil çözüm önerisi sunuldu.

Sunulan öneri paketinde; ilçeye sokak hayvanları için barınak yapılması, sokaktaki hayvanların toplanarak kısırlaştırma ve tedavilerinin yapılarak rehabilite edilmeleri, belirli bölgelerde su ve besleme odakları oluşturulması gibi konular yer aldı.

Tüm önerileri olumlu bulduğunu belirten Karataş Belediye Başkanı Ünal; acilen barınak için yer tespiti yapılması ve sunulan önerilerin hayata geçirilmesi talimatını verdi. Barınağın yapılacağı alanı belirlenmesinin ardından dernek yönetimi ve temsilcileri Karataş ilçesinden ayrıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, Karataş ilçesinde yıllardan bu yana sokak hayvanları sorununun ciddi bir tehlike arz ettiğini ancak bugüne kadar görev yapan belediye başkanlarının bu konulara duyarsız kaldığını söyledi. Dernek olarak barınak kuracak Karataş Belediyesine destek olacaklarını dile getirdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir