• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Vanlı STK`lardan Suruç saldırısına ortak kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da bulunan 48 Sivil Toplum Kuruluşu yaptıkları ortak basın açıklaması ile Suruç`ta meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırı kınandı.  

Yapılan açıklamayı STK temsilcileri adına okuyan Van TSO Başkanı Necdet Takva, Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve masum insanların yaşamına kast eden saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve bu vahşeti gerçekleştirenleri lanetlediklerini belirterek, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah` tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.

“Tüm bölge tehdit altında”

Yaşanan saldırı ile tüm bölgenin tehdit altında olduğunun altını çizen Takva, “Teröre karşı devletin daha etkin ve kararlılıkla mücadele etmesi, her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Saldırıyı gerçekleştirenlerin derhal yakalanması ve ülke içindeki faaliyetlerinin sonlandırılması, kamuoyunun ve bizlerin beklentisidir.  Özellikle siyasetin dili artık ortak mücadele dili olmalı ve tehlike siyasi malzeme konusu yapılmamalıdır. Siyaset,  artık bu saldırıyı gerçekleştirenlere karşı ortak bir konumda hareket etmeli ve konuşma üsluplarını bu çerçevede yapmalıdır.” dedi.

“Şiddete karşı ortak tavır gösterilmesini bekliyoruz”

Bu saldırı ile Türkiye`nin Kaos ortamına çekilmek istendiğini ifade eden Takva,  “Bu duruma ülkede yaşayanlar olarak sağduyu ile karşı durmalı, siyasetin de birleştirici, bütünleştirici bir dil kullanması ve tüm kurum ve kuruluşları ile buna destek vermesi gerekir. Bu çerçevede dün yaşanan bu terörist saldırıyı tekrar lanetliyor, ülkedeki her bireyin, yaşanan acıya ortak olmasını, saldırıda yaşamını yitiren insanlarımızı sahiplenmesini ve şiddete karşı ortak tavır göstermesini bekliyoruz. Ayrıca provokasyona açık olan bu tür eylem karşısında halkımızı sağduyuya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir