• DOLAR 32.473
  • EURO 34.539
  • ALTIN 2475.239
  • ...
Diyarbakır`da olaylı gece
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde dün yaşanan bombalama olayı sonrası başlayan olaylar bu gün akşma saatlerinde Diyarbakır`da polisle çatışmaya dönüştü.

Şehrin farklı bölgelerinde yolda barikatlar kurarak ateş yakan ve yolu kapatan grupların olaya müdahale etmek isteyen polislere pompalı silahlarla ateş ettiği belirtildi.

Yaşanan olaylar karşısında kentte güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı ve polisin kullandığı araçlardan zırhlı olmayanların sokaklardan çekildiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre bu gün akşam saatlerinde merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi üzerinde eylem yapan göstericilerin yolları çöp bidonlarını kullanarak kapattığı ve yolda ateşler yakmaya başladıkları belirtildi.

Koşuyolu caddesinin yanı sıra ilçenin emek ve öğretmenler caddelerinde de benzer olayların yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Yolu trafiğe kapatarak sloganlar atan yoldan geçen araçlara taş ve molotofkokteylleri atan gruplara polis biber gazı ile müdahale ediyor.

Bunun yanı sıra Diyarbakır merkez Sur ilçesi Melikahmet Paşa Caddesi'nde de bir grubun yolu trafiğe kapatarak slogan attığı belirtilerek, gruba müdahale etmek için olay yerine gelen polise ise gruptan bazı kişiler tarafından pompalı silahlar ateş edildiği ifade edildi.

Çıkan olaylar sonrası güvenlik önlemlerini artıran polisin olayların çıkmasına karşı olayların çıkabileceği bölgelerde devriyeler arttığı belirtildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir