• DOLAR 32.522
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2500.019
  • ...
Gazetecilerden Suruç patlamasına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti (MGYC) Başkanı Abdulkadir Üründü, Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde 32 kişinin öldüğü, 104 kişinin de yaralandığı olayı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Bölgedeki barış, kardeşlik ve istikrar ortamını hedef alan mihraklarca düzenlenen saldırının halkın feraseti ve birlikteliğiyle amacına ulaşamayacağını kaydeden Üründü, saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Üründü açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bölgemizdeki ve dolayısıyla da ülkemizdeki barış ve istikrar ortamına yönelik yapılan bu hain saldırılar, kardeşliğimize zeval getiremeyecek ve amacına da ulaşamayacaktır. Menfur olayı bir kez daha lanetle kınarken; en kısa sürede saldırının failleri ve planlayıcılarının açıklanarak olayın bütün yönleriyle kamuoyuyla paylaşılıp, benzer olayların bir daha yaşanmaması için de gerekli bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu vesileyle bir kere daha saldırıda hayatını kaybeden gençlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir