• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Mahalleye taşocağı şantiyesi kurulmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaköprü ilçesine bağlı Küçük Tülmen Mahallesi sakinleri mahallelerinde yapılan taşocağı şantiyesi nedeniyle geçim kaynakları olan hayvancılığın durduğunu, çatlaklar nedeniyle evlerinde oturamadıklarını belirterek şantiyenin biran önce durdurulmasını istediler. 

Karaköprü ilçesi Küçük Tülmen Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir çimento şirketine ait olan taş ocağında dinamit patlatılmasına tepki gösteren mahalleli şantiyenin giriş kapısı önünde eylem yaparak basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinlerinin eylemine kadınlar da destek verdi.  Şantiye alanına gelen kadınlar, alkış çalıp slogan atarak, tepkilerini dile getirdi.

Küçük Tülmen Mahallesine 150 metre mesafede olan taşocağı şantiyesi nedeniyle hem maddi olarak, hem de manevi olarak zarar gördüklerini belirten mahalleli, “Mahallemize bu kadar yakın bir mesafede olan taşocağı yüzünden canlılar ve evlerimiz tehlike altındadır. Taşocağı kapanana kadar bu ve buna benzer eylemlerle mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.”  dedi.

Küçük Tülmen Mahallesi sınırları içerisinde bulunan çimento fabrikasına malzeme üretmek için yerin altına yerleştirilen dinamitlerin patlatılması sonucu evlerinde oturamadıklarını ve bu patlamalar nedeniyle evlerinde büyük çatlakların meydana geldiğini ifade eden mahalle sakinleri, ayrıca arazilerine gitmek için şantiye alanı içerisinden geçmek zorunda olduklarını belirttiler.

Karaköprü ilçesine bağlı Küçük Tülmen Mahallesi sakinlerinden Mustafa Canbek, şantiyenin olduğu yerin çevresinde bağlarının, fıstıklıklarının olduğunu belirterek, “Bu şantiye faaliyete girdiğinden beri yolumuz kapanmış durumda. Kadın ve çocuklarla birlikte dağın üstünden veya taşocağının içinden tarlalarımıza gitmeye çalışıyoruz. Bu şantiye yüzünden bizim kuyularımız bile kapanmış durumda, ben burada ev yaptım sondaj vuruyorum su çıkmıyor. Ayrıca fıstıklarımız, üzümlerimiz tozdan dumandan görünmez oldu. Bu şantiye köyde hayvancılığı da bitirdi. Bir hayvanımız dağa çıkamıyor, neden derseniz dışarı çıkınca bir dinamit patlatıyorlar hayvanlarımız korkudan kaçıyor. Eskiden bu köyün büyük geçim kaynaklarından birisi hayvancılıktı şimdi köyde 10 tane bile hayvan bulamasınız. Bu taşocağı bizim hayvancılığımızı ve tarımımızı da bitirmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Şantiyenin patlattığı dinamitler yüzünden evlerinde oturamaz duruma geldiklerini dile getiren Canbek, insan elinin evlerinde oluşan çatlaklara girdiğini ifade ederek mahalle sakinleri olarak biran önce şantiyenin kapatılmasını istediklerini belirtti. (Mustafa Bikeç - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir