• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
Çadır Yangınlarına Bir Yenisi Eklendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Olay dün saat 16.30`da Beyüzümü mahallesinde meydana geldi. Sabahattin Yıldız adlı vatandaşa ait olan ve kendi imkânlarıyla kurduğu çadır, birkaç dakika içinde kül oldu.

Mağdur vatandaş olayı şöyle anlattı; "Hanımım akşamüzeri sobayı yaktı ben o esnada dışarıda abdest alıyordum. Hanımımın beni çağırmasıyla döndüm baktım ki çadır tutuşmuş. Çıkan yangını su ile söndürmeye çalıştım. Ben ayağımdan rahatsızım bel fıtığından da ameliyat olmuşum Allah`tan akşam saatleriydi çadırda kimse yoktu."

"Gece Yaşansaydı Faciayla Sonuçlanırdı"

Olayın akşam saatlerinde meydana gelmesi ve çadırda kimsenin olmamasının faciayı önlediğini belirten Yıldız; "Dört kişi kalıyorduk ben hanımım oğlum ve gelinim. Olayın akşamın erken saatlerinde olması ve hiçbirimizin çadırda olmaması faciayı önledi. Maddi hasarımız var yataklarımız gıda malzememiz yandı şimdi ortada kaldık. İtfaiyeyi aradım ancak yangını söndürdüğümüz için gelmediler yarın ne gerekiyorsa yapalım dediler. Ancak bugün sabahtan beri dolaşıyorum hiçbir yetkiliye ulaşamadım. İl Afet kurumuna gittim beni beyaz masaya yönlendirdiler. Oraya gittim ancak kuyrukta binden fazla kişi vardı ben hem ayaklarımda hem de belimden rahatsız olduğum için duramadım. Valiliğe gittim valilikte aynıydı. Muhtardan aldığım dilekçeyi yetkililere bir türlü ulaştıramadım" diyerek mağduriyet üstüne mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Yaşadığı mağduriyeti yetkililere duyuramayan depremzede vatandaş, kimsenin tespit için gelmediğini de söyleyerek yetkililere en azından tespit için gelip bakmaları çağrısında bulundu.

Murat Dalgın - İLKH

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29408.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29409.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29410.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29411.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29412.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir