• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Van sahillerinde sıcak hava yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava sıcaklıklarının son günlerde yükselerek mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla beraber Vanlılar dinlenmek ve serinlemek amacıyla Vangölü sahiline akın etmeye başladı.

Özellikle yaz aylarında, sahilde havanın göl kenarında oldukça serin olduğunu ve Vangölü suyunun yüzmek için çok güzel olduğunu söyleyen sahil esnafı, bu yıl sahillere olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdiler.

Vangölü sahillerinin gerek Vanlılar gerekse de yerli ve yabancı turistler tarafından her geçen gün daha fazla tercih edildiğini belirten sahil esnafı, bu durumun göz önünde bulundurularak gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

“Gezilip görülecek çok güzel yerler var Van’ımızda”

Ramazan ayının bitmesiyle beraber sahile olan talepte artış yaşandığını belirten sahil esnaflarından Mesut Erol, işlerinin sıcaklarında artmasıyla beraber daha iyiye doğru gittiğini söyledi.

Erol, “Şuan memnunuz. Ancak buraların turistik merkezler haline getirilmesini istiyoruz. Yöre halkımızın gelip rahatça gezebileceği, dinlenebileceği bir yer haline getirilmesini için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Gezilip görülecek çok güzel yerler var Van’ımızda.  

Vangölü sahilinin en büyük sorunlarından birinin de temizlik olduğunu belirten Erol, sahil şeridine demir parmaklıklar çekilerek temizliğin sağlanmasına yönelik önemli bir adım atılabileceğini söyledi.

Erol, “Sahil şeridine yapılacak demir parmaklıklar ile sahil kenarına çöp atılması engellenebileceği gibi, buraya gelen çocukların denize düşmeleri de engellenerek can güvenliği sağlanabilir.” dedi.

“Gerekli yatırımların yapılmasını istiyoruz”

Sıcaklıkların artmasıyla beraber son günlerde özellikle Vanlıların sahile akın ettiğini ve sahil kenarlarının Ramazan sonrası şenlendiğini belirten sahil esnafından Yavuz Taşdemir, özellikle hızla yapılaşan ve betonlaşan şehirden kurtulmak ve dinlenmek için halkın bu tür yerlere olan ihtiyacının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Vangölü sahilinde kendi imkânları ile bazı çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda kendilerine şu ana kadar herhangi bir imkân sağlanmadığını belirten Taşdemir, özellikle iskele bölgesinin Van’a yakışır tarzda yapılması ve güzel bir iskelenin oluşturulması için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Taşdemir, “Buranın gelişmesi Van’ın gelişmesi demektir. Yerli ve yabancı turistin Van’da ziyaret ettiği ilk yer iskele sahilidir. Bizler, buraya gerekli yatırımların yapılmasını istiyoruz. Her şeyden önce bir çevre düzenlemesinin yapılması gerekir. Buranın bir ışıklandırma sistemi bile yok. Bizler kendi imkânlarımız ile burayı aydınlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli”

Sahilde tekne turları düzenleyen Zeki Seyhan ise vatandaşların sahile yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek yaşlı, kadın ve çocukların son yaşanan sıcaklıklardan sonra sahile akın ettiğini belirtti.

Genel olarak Vangölü’nün özelde ise göl sahilinin temizliğinin yapılmadığını ve bu durumun kötü bir izlenim bıraktığının altını çizen Seyhan, bu konuda gerek yetkililiklerin gerekse de halkın üzerine düşeni yapmasının bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. (Murat Dalgın - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir