• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Ceyhan-Sarımazı yolu için çalışmalar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceyhan-Sarımazı yolunda devam eden genişletme ve altyapı çalışmalarını denetleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yolun tamamlanmasının ardından bölge ekonomisine önemli katkı yapacağını söyledi.

Yolun Adana’ya getireceği katkılara dikkat çeken Sözlü, “Bu yol Ceyhan’ı Sarımazı’ya bağlayan bir yol olmaktan öte, Ceyhan-Yumurtalık Serbest Bölgesi’ni Ceyhan’a, dolayısıyla Adana’ya bağlayan bir yol. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni bu yolla doğrudan Adana’ya bağlıyoruz. Ceyhan Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve belediyemizin desteklediği ve çalışmalarını sürdürdüğü Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşmasının ardından Adana’yla bağlantısı da bu yol vasıtasıyla olacak. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde, Serbest Bölge’de, oraların küçük sanayi bölgesiyle ve şehrimizle olan bağlantısını temin etmek üzere bu yolu yapıyoruz.” dedi.

Sözlü, “Şu anda bu yol henüz hizmete girmediği için o bölge, İskenderun’a, Dörtyol’a, Erzin’e ve Osmaniye’ye kayıyor. İnşallah biz bu yolu yaptıktan sonra o bölgenin de küçük sanayi siteleriyle, Adana’nın orta ölçekli sanayi sitelerinden alacağı hizmetin önünü açacağız, Adana’ya bağlayacağız. Yolun birinci etabını arkadaşlarımız bu ay sonuna kadar yetiştirme gayreti içinde.” diye belirtti.

Ceyhan Sarımazı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çöçenoğlu ise bu yolun toprak bir yol olduğunu ve ihtiyaca cevap vermediğini, bölgenin kanayan yarası olduğunu geçmişte defalarca dile getirdiklerini, çalışmaların tamamlanmasının ardından karayolları standardında bir yol olacağını dile getirdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir