• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Karlıova Belediyesi logosunu değiştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesiyle aynı olan logosunu değiştirme kararı alan Karlıova Belediyesi, düzenlediği logo yarışması sonucunda, Türkiye’nin her yerinden gelen logolar arasında dereceye giren logoyu kullanma kararı aldı.

Yarışmada sunulan logalar için ön bir heyet oluşturan belediye, beğenilen logoları meclis üyelerinin kararına sundu. Yarışmacılardan Hayati Korkut’un çizdiği logo, 3 Haziran’da belediye meclis üyelerinin verdiği kararla resmileşti.

Yeni logonu dijital baskılara verildiği ve logonu içeriği ve özelliği hakkında bilgi veren Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, “İlçemizi temsil eden ve bundan sonra Belediyemiz için kullanacağımız logo hayırlı olsun. Bingöl Belediyesiyle logomuz aynı olduğu için bunu değiştirmek zorunda kaldık ve isabetli bir karar oldu. Çünkü Belediyemizin bundan sonra kullanacağı logoya bakıldığında Karlıova’yı hatırlatacağı ve ilçemizi temsil ettiği görülüyor. Belediyemiz için hazırlamış olduğumuz Logoda ana temayı Güneşin Doğuşu oluşturmaktadır. Yeni bir günün başlangıcını izlemek ve bunu bir doğa harikasının içinde izlemek ayrı bir güzellik olduğundan logoya ana tema olarak işlenmiştir.” dedi.

Bingöl, açıklamasının devamında, “Logoda yer alan bir diğer figür ise dağdır. Bu dağ figürü, Volkanik bir dağ olan Bingöl Dağını temsil eder. Bingöl Dağı, Ağrı Dağı gibi akan sularını emen değil, aksine akarsularını tüm bölgeye yayan bir özelliğe sahiptir. Bingöl dağı ve buradan doğan akarsular ilçemizin berraklığını, duruluğunu ve temizliğini temsil etmektedir. Logoda göze çarpan bir diğer figür, zorlu kıştan sonra gelen baharın en güzel müjdesi olan Kardelen Çiçeği. Logodaki Kardelen çiçeği ilçemizin insanlarını simgeler. İlçemizin güzel insanlarının özellikleriyle kardelen çiçeğinin özellikleri bağdaşmaktadır.  Logonun her iki kenarına kullanılan kar taneleri ise ilçemizin adından da anlaşıldığı gibi kış memleketi olmasını temsil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Logonun içeriğiyle ilgili bilgi veren Bingöl, “Logoda kullanılan yeşil tonuyla Karlıova’nın yemyeşil ovası ve birbirinden verimli yeşil yaylalarını, sarı tonları ise baharda yeşil ovalara yaylalara ayrı bir güzellik katan Karlıova’da çokça bulunan Sarı Düğün Çiçekleri anlatılmak istenmiştir. Logonun en alt kısmında Karlıova’nın, ilçe statüsü kazandığı tarih olan 1936 tarihine de yer verilmiştir. Kısacası Karlıova ilçemiz nakış nakış logoya işlenmiştir. Buram buram Karlıova memleketi kokmaktadır.” dedi.

Belediye Başkanı Veysi Bingöl, logo için çaba gösteren ve hazırlamış olduğu logoyu kullanacağımız, Hayati Korkut adlı yarışmacıyı ödüllendireceğini belirtildi. (İLKHA)                                                                                                                                                                                                                       







Bu haberler de ilginizi çekebilir