• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ensarioğlu`ndan skandal HÜDA PAR yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençlerin, Urfa'nın Suruç ilçesinde belediyeye ait kültür merkezinin bahçesinde basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen patlama hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e yükselirken, AK Parti eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, patlamayla ilgili skandal yorumlarda bulundu.

Haber Türk televizyonun canlı yayınına telefonla bağlanan Ensarioğlu, katliamın nasıl gerçekleştiği netleşmeden saldırının İslam adına yapıldığını öne sürerek, “Ortadoğu`da terör estiren kimler varsa, hepsi maalesef batının, Ortadoğu`da yeni dünya düzeni içinde yapmak istediklerinin birer piyonu halindeler. Bunlar ne adına yapılırsa yapılsın ki; İslam`ı referans alıyor, tamamen İslam`ın reddettiği, günah saydığı ve buna karşı mücadele edilmesi gerektiği söylediği yöntemlerle İslam adına savaşan bir takım şuurunu yitirmiş insanlar” ifadelerini kullandı.

Ortadoğu`da El Kaide gibi yapılanmaların en zayıf olduğu ülkenin Türkiye olduğunu savunan Ensarioğlu, “Türkiye suni ağırlıklı Müslüman bir ülke olmasına rağmen, bu gelenek hiçbir zaman zemin bulmadı ve en zayıf olduğu yerde Türkiye idi. Ancak son dönemlerde –bundan bir ay önce verdiğim mülakatta da dikkat çekmiştim- bunların Suriye ve Irak`ta IŞİD ve YPG`nin, Kürt güçlerinin çatışmasından sonra IŞİD`in, -buraya kaynaklık eden Türkiye`deki Kürt bölgesinden neticede o tarafa sürekli savaşçı gidiyor- bu savaşı kaynağına taşımak gibi bir niyetinin olabileceğini dikkat çekmiştim. Bu çok büyük bir tehlike olarak gördüğümü söylemiştim” diye konuştu.

Batılı ülke yöneticilerinin kullandığı “Radikal İslam” argümanı üzerinden Hizbullah Cemaati ve HÜDA PAR'ı zan altında bırakan Ensarioğlu, PKK/HDP'nin, HÜDA PAR camiasına yönelik ortaya attığı asılsız iddiaları farklı bir üslupla dillendirerek,  “Bu güne kadar ‘radikal İslam`ın Kürt bölgesinde zemin bulduğunu biliyorduk. Bunlar kendilerini Hizbullah geleneğine ve İran`a daha yakın hissediyorlardı. Ama son dönemlerde özellikle gençler arasında, ‘yani bizim Şii gelenekle, İran`la ne işimiz olur`, veyahut HÜDA PAR`ın legalleşme ve siyaset yapma çabalarına itiraz eden kendi içlerinden bir grup, ‘bizim bu küfür zemini içinde siyaset yapmamız bizim anlayışımıza ne kadar uyar` gibi tartışmalar var. Bu tartışmalar tehlikelidir” şeklinde skandal yorumlarda bulundu.

Yaptığı skandal yorumu HÜDA PAR'ın son iki seçimde aldığı oy oranına bağlayan Ensarioğlu, “HÜDA PAR biryıl önce yapılan Diyarbakır`daki mahalli seçimde 33 bin 500 oy aldığı halde, bu seçimde HÜDA PAR`ın oyu 24 bine düşmüştür. Bu 24 bine düşüş HÜDA PAR'ın aldığı oy kaybı anlamına gelmez. HÜDA PAR`ın kitlesi içinde bir kitlenin Demokratik zeminde siyaseti tercih etme yerine bu tür selefi örgütlere bir kayış anlamına gelir. Ki bunlar zaten siyaseti reddediyorlar, küfür sayıyorlar, düzen içinde oy kullanmanın küfre gitmek olduğunu söylüyorlar ve ‘bizim bu İrancı gelenekle işimiz olmaz, biz bu selefi düşünceye daha yakın durmamız gerekir` diyenler var. Bu anlamda bu büyük bir tehlikedir. HÜDA PAR'ın oy kaybını o tarafa bir kayış ve tehlike olarak yorumluyorum… Olabilecek en büyük tehlike budur. Türkiye`yi bunun üzerinden bir çatışmaya sürüklemek ve kaos oluşturmak. Çünkü ‘radikal İslam`ı silahlandırıp çatıştırdığınız zaman, -hep dikkat çektim- PKK`den daha fazla savaşçı toplayabilir. Yani böyle bir zemini var bu işin.” diyerek skandal ifadelerine yenilerini ekledi.

Ensarioğlu'nun ifadeleri HÜDA PAR'ın hedef gösterilmesine zemin hazırladı

AK Parti eski milletvekili Ensarioğlu`nun yaptığı skandal açıklamalar sonrası bazı sitelerinin HÜDA PAR'ın, IŞİD'ten daha tehlikeli olduğu yönünde sözde haberler yayınlayarak HÜDA PAR'ı hedef gösterdikleri görüldü. İnternet üzerinden HÜDA PAR hakkında olumsuz bir algı oluşturmak amacıyla yayınlanan haberlerde, şu yalan ifadelere yer verildi: “…Galip Ensarioğlu, IŞİD`ten çok dikkat edilmesi gereken grubun HÜDAPAR olduğunu ima etti. Ensarioğlu “HÜDAPAR içinde selefi düşüncedekiler tehlikeldir. Hüda-Par`ın oy kaybetmesi silahlanması anlamına geliyor” dedi.”

PKK medyası Ensarioğlu'nun sözlerini çarpıttı

Yaptığı yalan haberlerden dolayı özel analizlere konu olan PKK medyası ise, Ensarioğlu'nun sözlerine çarpıtarak okurlarını aldattı. PKK medyası Ensarioğlu'nun sözlerini şu şekilde çarpıttı:

"AKP eski milletvekili Galip Ensarioğlu da, yaşanan saldırının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirterek, "Sivil halka karşı yapılan bu katilam herkesim tarafından lanetlenmelidir" dedi. "En büyük tehlike IŞİD'in Türkiye'deki Kürt bölgesindeki yapılanma girişimleridir" diyen Ensarioğlu, "IŞİD'in oradaki (Rojavadaki) savaşı, YPG'nin IŞİD'e karşı verdiği savaşı kaynağında devam ettirmek gibi bir çabası var. Burada HÜDAPAR'ın oylarının düşmesi dikkat çekicidir. Bu HÜDAPAR'ın güç kaybetmesi anlamına gelmez o kesim içinden önemli bir kesimin IŞİD'e katılmasını ve kayışı gösteriyor. Bu kayışın bir tehlike olduğunu ifade etmiştim. Siyaset yapmaktan vazgeçip farklı bir yönelim var. Sünni selefi anlayışın Türkiye'de yapılanma çabaları anlamına geliyor. Asıl tehlike budur herkesin bu konuda tavır sergilemesi gerekiyor" dedi."

Tepkiler üzerine açıklama yaptı

Öte yandan b ile ilgili öğle saatlerde yaptığı skandal açıklamalardan sonra sosyal medyada Ensarioğlu`na tepki yağdı. Tepkiler üzerine Twitter hesabından açıklama yapmak zorunda kalan Ensarioğlu, sözlerinin çarpıtıldığını savunarak, “Suruçta'ki vahşi katliam üzerine TV'de yaptığım analiz çarpıtılarak sosyal medyada paylaşılıyor. Hiçbir şekilde HÜDAPAR ile ilişkilendirmedim. Demokratik siyaseti yöntem olarak seçmiş tüm anlayışlara herzaman değer biçmiş her türlü şiddeti reddetmişimdir. Bölge üzerinde oynanan büyük oyunu çok iyi okumak ve provakasyona gelmeden serin kanlı bir şekilde değerlendirmek gerekir” sözleriyle kendini savundu. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir