• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Adana`da dindar esnafın işyerleri yakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili beldesinde dün gece eylem yapan PKK yandaşları, çevrelerinde dindar kimlikleri ile tanınan 3 esnafın işyerlerini yaktı.

Ateşe verilen işyerleri, olaylar yüzünden itfaiyenin müdahale edememesi nedeniyle içindekilerle birlikte tamamen yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre; Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıyı protesto etmek isteyen PKK yandaşı bir grup, Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili beldesinde dün gece eylem yaptı.

Yolu trafiğe kapatıp sokak ortasında ateş yakan PKK yandaşları, 22.30 sıralarında çevrelerince dindar kimlikleri ile tanınan esnafın dükkânına yöneldi. Burada 3 ayrı işyerini ateşe veren grup bir yandan da ellerindeki silahlarla çevreye rastgele ateş açtı.

Ateşe verdikleri işyerlerinden hırsızlık yaptılar

Ateşe verilen işyerlerinin, itfaiyenin olaylar yüzünden yangınlara müdahale edememeleri sebebiyle tamamen yanarak kül olduğu belirtildi. Ateşe verilen bir telefon satış dükkânına giren PKK`lilerin burada bulunan çok sayıda telefon, elektronik eşya ve diz üstü bilgisayarı da çaldığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 saat süren olaylar sırasında yoldan geçmek isteyen araçların yakılmakla tehdit edildiği, kimisinin de taşlandığı belirtilirken polisin ise saat 24.00 sıralarında olay yerine geldiği bildirildi.

Öte yandan; işyerleri tamamen yanan esnafın, dindar kimlikleriyle tanındığı için hedef olarak seçildiği belirtildi.
Ekmek tekneleri yanan esnaf, büyük maddi zarara uğradıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Berber dükkânı tamamen yanan esnaf ise maddi kaybının çok büyük olduğunu, söyledi. Saldırının cana değil de mala olmasından dolayı şükrettiğini, saldırganları ise Allah`a havale ettiğini dile getirdi.

PKK`li grup esnafa uzun namlulu silahlarla ateş açtı

Olaylar sırasında polis ve itfaiyenin gelmemesi yüzünden saldırganların cesaretlenerek onlarca işyerine yönelip kundaklama girişiminde bulunduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, ise, “PKK`li grup başka dükkânları da yakmak isteyince orada toplanan esnaf, buna karşı durdu. Göstericilerin ellerinde keleşler vardı, esnafı dağıtmak için havaya ateş açtılar. Bu yüzden esnaf kaçmak zorunda kaldı. Buradaki bazı dükkânları yakıp, içindeki değerli eşyaları çaldılar. Polis uzun süre gelmedi, gelince de grup ara sokaklara kaçıp dağıldı.” diyerek yaşananları anlattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir