• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Gaziantep esnafı bayram alış verişinden memnun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının ardından idrak edilen Ramazan Bayramı sonrasında bayram öncesi alış verişini değerlendiren Gaziantepli esnaflar, eski bayramlarda yaşanan hareketliliğin olmadığından şikayet ederek, umutlarını bayrama bağladıklarını ancak eski bayramlarda yaşadıkları hareketliliği göremediklerini ifade ettiler.

Bayram öncesi alış verişe çıkan vatandaşların ekonomik nedenlerden dolayı pek alış veriş yapmadığını belirten çarşı esnaflarından ayakkabıcı esnafı Çetin Kiraz, ekonomik nedenlerden dolayı yeterli alış veriş yapılmamasının, kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Bayramdan önce yaşadıkları durgunluktan dolayı umutlarını Bayrama bağladıklarını belirten Kiraz, daha önceki bayramlarda çifte bayram yaşadıklarını, fakat bu bayramda bekledikleri hareketliliğin yaşanmadığını söyledi.

Bayram öncesi hareketliliğin olmamasının esnaf olarak kendilerini memnun etmediğini belirten Kiraz, “Eski bayramlardaki hareketlilik yaşanmıyor. Esnaf olarak geçmiş yıllarda bayram alış verişleri bizleri oldukça sevindiriyordu. Fakat artık eski bayramlardaki hareketlilik yok.” dedi.

Geçmiş yıllarda bayrama sayılı günler kala tezgahların müşteriler ile dolduğunu ifade eden Kiraz, bu bayram öncesi işlerinin durgun olduğunu söyleyerek, son yıllarda Ortadoğu`da yaşanan olumsuzluklar ister istemez Gaziantepli esnafları da etkilediğini ifade etti.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir