• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Suruç saldırısında ölenlerin cenazeleri Gaziantep`e getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Suruç İlçesi`nde bulunan Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan 300 kişilik bir gruba yönelik yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler otopsi için Gaziantep'e getirildi.

Bu gün öğle saatlerinde Suruç merkezde bulunan Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan 300 kişilik bir gruba yönelik yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 31 kişinin cenazesi akşam saatlerinde otopsi için cenaze araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında Gaziantep Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin getirildiği Gaziantep Asri mezarlık içerisinde bulunan Gaziantep Adli Tıp Kurumu etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Mezarlığın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, araçların giriş ve çıkışlarına izin vermezken, olası bir gerginlik için çevik kuvvet ekipleri  hazır bekletildi.

Cenazeler gelmeden önce Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren Adli Tıp Kurumuna gelerek yetkililerden bilgi alırken, hayatını kaybedip kimliği tespit edilemeyen şahısların kimlik tespiti için Adalet Bakanlığınca İstanbul Adli Tıp Kurumu`ndan görevlendirilen 3 uzman ve 2 teknisyen ile Şanlıurfa'dan bir uzman Gaziantep Adli Tıp Kurumuna geldi.

Akşam saat 20.30 sularında Şanlıurfa`dan getirilen cenazeler, ilk olarak Gaziantep Asri Mezarlığında bulunan morga alındı.

Cenazeler daha sonra otopsi için ikişerli gruplar halinde Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Sabah saatlerine kadar süreceği tahmin edilen otopsi işlemlerinin ardından, cenazelerin ailelerine teslim edileceği belirtildi.

Mezarlık içerisinde bekleyen HDP`li kalabalık grup, cenazelerin getirildiği esnada PKK lehine sloganlar atarak ‘Gençler sahaya, intikam almaya` sloganları attı.

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklamalarda bulunurken, mezarlık girişinde bekleyen HDP`lilerin, daha sonra getirilen 4 kişinin cenazesini omuzlarına alarak Adli Tıp Kurumuna girmeye çalışmasına izin vermeyen  polis ile HDP`liler grup arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.    (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir