• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
HÜkümet Yetkilieri Suruç`ta İncelemelerde Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, beraberinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Vali İzzetin Küçük, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve ilgili kurum temsilcileriyle, valilikte düzelenen değerlendirme toplantısına katılan Kurtulmuş, daha sonra  geçtiği Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde Suruç'taki patlamada tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

"Bu işi yapanlar, yaptıranlar kimlerse bunları lanetliyoruz"

Kurtulmuş, hastaneden valiliğe dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Milletçe çok ağır fatura ödediğimiz bir gün. Kim tarafından yapılırsa yapılsın terörün muhatabı insanlıktır. Bugün teröristler, Suruç'ta insanlığı öldürmüştür.  Elleri kırılsın, lanetliyoruz. Bu işi yapanlar, yaptıranlar kimlerse bunları lanetliyoruz" dedi.

"Farklılıklarımızı öteleme günüdür"

"78 milyon olarak biraya gelip bütün farklılıklarımızı unutarak terör belasına karşı dimdik ayakta durma vaktidir" diyen Kurtulmuş, "Bugün bu anlamda dayanışma, birlik, farklılıklarımızı öteleme günüdür" şeklinde konuştu.

"Gerçekten ağır ve hüzünlü bir tablo"

Olay yerinden ilk andan itibaren 104 yaralının hastaneye ulaştırıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"30 tanesi ölmüştü. Akşam saatlerinde bir yurttaşımız daha öldü. Böylece 31 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. Hastanelerde 40 yaralı var. Bunların bir kısmı ağır. Gerçekten ağır ve hüzünlü bir tablo. Türkiye'nin dört tarafından gelen insanlar var. Gördüğümüz kişiler arasında Hatay, Kastamonu, Birecik ve Adana'dan gelenler vardı. Bu insanlar, hain saldırının kurbanı olarak hastanedeler."

25 bomba uzmanı geldi

Kurtulmuş, Türkiye'nin en iyi 25 bomba uzmanının olay yerine sevk edildiğini belirterek, canlı bomba olma ihtimalinin bütün detayıyla ortaya konulmaya çalışıldığını söyledi.

"Saldırının arkasında ne varsa kim varsa aydınlatılacak"

Saldırının arkasında terör örgütü DAEŞ'in olup olmadığına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bu saate kadar hiçbir örgütün saldırıyı üstlenmediğini söyledi.

Bu tür örgütlü faaliyetlerde, örgütlerin kendilerince uygun gördükleri zamanlamayla üstlendiğini işaret eden Kurtulmuş, "O da kuvvetli ihtimallerden birisidir. Sonuna kadar bunlar araştırılacak. Saldırının arkasında ne varsa kim varsa aydınlatılacak" dedi.

"En ufak detay kaçırılmamaya çalışılıyor"

Kurtulmuş, saldırıyı gerçekleştirenin 18 yaşındaki bir kız olduğu iddiasına ilişkin soruyu, şöyle yanıtladı:

"Bazı çevreler ortalığı karıştırmak için bir sürü bilgiler üretir. Bilgiler doğrulandıkça sizinle paylaşılacak. Her şey kontrol altında. En ufak detay kaçırılmamaya çalışılıyor. Hiçbir şey ihmal edilmeye çalışılıyor. Bu tür bilgiler var ama sonuçta netleşmiş bir şey yok. Titizlikle hiç bir detayı kaçırmadan olayı değerlendirmeye gayret ediyoruz. Uzmanlarımız her türlü çalışmayı yaptılar ve yapmaya devam ediyor. Milletimizin başı sağolsun."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir