• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Çukurova`da sıcakla birlikte orman yangın riski arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde artan hava sıcaklıkları ve poyraz nedeni ile nemin azalması, Çukurova Bölgesi`nde orman yangınları açısından riski arttırdı. Yetkililer, Orman Bölge Müdürlüğü görev alanı dâhilindeki Adana ve Osmaniye illerinde, son bir hafta içinde onlarca ihbarın alındığını ve birçok tehlikenin ucuz atlatıldığını belirtildi.

Sıcak hava dalgasının ardından artan orman yangın riskine dikkat çeken Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.  

Orman yangınları konusunda halkı bilgilendiren Erol,  “Bölge insanımızın bu konuda çok duyarlı ve iyi niyetli olduğu bilinmekle beraber asıl önemli husus açık alanlarda ateş yakılmaması, yakmaya teşebbüs edenlerin uyarılmasıdır.”dedi.

Erol, orman yangınlarıyla ilgili ücretsiz hizmet veren ALO 177 numarasının  aranarak bilgi verilmesini istedi. Orman Bölge Müdürü Erol, Meteoroloji kaynaklarının önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da artacağını ve yangın riskinin artarak devam edeceğini bildirdiğini sözlerine ekledi.

Orman yangınları son günlerde arttı

Son olarak Aladağ`da çıkan orman yangınında 66 dekar orman alanı tahrip oldu. Feke, Saimbeyli, Kozan ve Osmaniye`nin Bahçe ve Düziçi ilçelerinde çok tehlikeli olabilecek yangınlar çalışmalar sonucu büyümeden söndürüldü. Birçok yerleşim yerinin tehlike altına girdiği Mersin Bölgesi`nde de bayramın 3`üncü günü bin dekar orman alanı kül oldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir