• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Selda Bağcan sol kesimdeki mahalle baskısını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı protest müzikle tanınan Selda Bağcan, Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir röportajında sanat çevrelerinde bir süredir sıkça tekrarlanan ‘korku` ifadelerini tekrarlarken ‘bizim sol kesim` diye tanımladığı kendi mahallesine yönelik de özeleştirilerde bulundu.

‘Baskıcı` olduğunu iddia ettiği iktidar hakkında özgürce eleştirilerde bulunan Bağcan`ın aynı röportajda sanatçılar üzerinde baskı olduğundan sözetmesi ironik bir tablo oluşturdu.

"BİZİM SOL KESİM.."
"Sanatçılar içinde Silivri korkusu diye bir şey var, öyle mi?" sorusuna Bağcan, "Kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar. Sizin duruşunuz, sanatçı oluşunuz önemli değil. Belki bir şey söylesem yallah Silivri`ye. Ben sonuçta bunları hiç tasvip etmiyorum" diye cevap verdi.

Bağcan, "CHP konserlerine gidip HDP`ye oy vermek olmazdı" diyerek kendisinin de siyaseten belli bir ideolojiden yana olduğunun altını çizdi. CHP`li olan ailelerin de HDP`yi desteklediğini ifade eden Bağcan, röportajında bir yandan "Ben ne şucuyum ne bucuyum, hümanistim" vurgusu yaparken bir yandan da konuşma boyunca sıklıkla ‘Bizim sol kesim` ayrımını yaparak sanatçı duruşunu sabitlediği çizgiye dikkat çekti.

"AK PARTİLİ BELEDİYENİN KONSERİNE GİTTİNİZ Mİ YANDINIZ"
"İnsan hakları ve hümanizma temelli şarkılar söylemek lâzım" şeklinde konuşan Bağcan, kendi mahallesi hakkında da bir itirafta bulundu. Kendisine konser için AK Partili ve MHP`li belediyelerden de talep geldiğini anlatan Bağcan, "Van`da bir kasabanın AK Partili belediye başkanı telefonda hayranlıktan ağladı, çağıracağını söyledi. Sonra tabii Kültür Bakanlığı ona ödenek vermedi, gidemedik. Ben tüm belediyelerin konserlerine gitmek isterim çünkü belediye halkındır, o partinin bu partinin elinde olması önemli değil. Bizim sol kesim deseniz, sağdan daha tutucudur. AK Partili belediyenin konserine gittiniz mi yandınız demektir. Üzerine bir çarpı attılar mı yandın ömür boyu kurtulamazsın” diye konuştu.

"ULUSALCILAR SOL DEĞİL"
Röportajında ulusalcıları da eleştiren Bağcan, “Ulusalcıları solda görmüyorum. Ben Ulusal Kanal`ı seyrederdim. Evrildiler. Hiçbir zaman kendimi ulusalcı sol diye nitelendirmem” diye konuştu.

ensonhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir