• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Eğitim-Bir-Sen`den Suruç kınaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Suruç`ta yaşanan patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Değer açıklamasında, 28 kişinin ölümüne neden olan patlamayı kınadı.

Değer, “Mübarek Ramazan Bayramı`nın sevincini yaşadığımız bu günlerde, bugün öğlen saatlerinde peygamberler diyarı, huzur şehri olan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 300 civarında kişinin Kobani'nin inşası için bir araya gelerek basın açıklaması yaptığı anda henüz kimler tarafından yapıldığı belli olmayan bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.  Henüz net olmayan bilgilere göre 30`a yakın vefat eden gencimizin olduğu 100 civarında da yaralının olduğu belirtiliyor.” dedi.

Zulmün nereden ve kimden gelirse gelsin bu katliamı nefretle lanetlediklerini ifade eden Değer, Suruç'ta patlayan bombanın sadece orada değil aynı zamanda Türkiye'nin huzuruna karşı patlatıldığını belirtti. Değer, “Bu vahşeti işleyenler ve onların üst akılları,  ümidimiz odur ki milletimizin huzurunu bozamayacaklardır. Avrupa'da meydana gelen terör saldırılarında ulusları tepkiler nasıl veriliyorsa, Türkiye'de meydana gelen bu tarz katliamlarda da uluslararası kamuoyu aynı tepkileri vermelidir. Bu katliamı yapan canilerin bir an önce bulunmasını umuyor, halkımızı sağduyuya davet ediyoruz. Bu vesileyle tekrar bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri nefretle lanetliyor, vefat edenlere Allahtan rahmet ailelerine sabrı cemil niyaz ediyor,  yaralılarımıza Allahtan şifa diliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir