• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
'Suya zehir katıldı' iddiası halkı tedirgin etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suruç'taki patlamanın ardından suya zehir katıldığı iddiası Şanlıurfa’da tedirginliğe neden oldu. Çok kısa sürede tüm ilde yayılan dedikoduyu duyan halk, sosyal medya ve telefon üzerinden olayın gerçekliğini öğrenmeye çalıştı.

Suruç Belediyesi tarafından ilçede yapılan ‘Sulara zehir katılmış olabilir kimse şebeke suyu içmesin’ anonsunun ardından halk arasında yayılan bu iddia halkı tedirgin etti.

Söylentiler kısa sürede il merkezine ulaştı. Olayın gerçek olup olmadığını öğrenmek isteyen Şanlıurfalılar, bizi telefonla aradı.

Halkın arasında şehir şebeke suyuna zehir katıldığını hiç kimsenin sudan içmemesi gerektiği dedikodusunun yayıldığını belirten halk, bu konuda ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

Ulaşmaya çalıştığımız Beyaz Masa birimi telefonlarımıza cevap vermezken ulaştığımız bir belediye görevlisi söz konusu iddiaların yalan olduğunu, su depolarının her saat başı kontrol ettiğini söyledi.

Dedikoduların artması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü içme suyunda tahliller yapmak üzere ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Arıtmalar Daire Başkanlığından bir ekip Suruç’ta içme suyu numuneleri almaya başladı.

Gerekli tahlillerin ardından ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün kamuoyuna bir açıklama yaptı.

ŞUSKİ’den yapılan açıklama şöyle: “Suruç ilçemizde meydana gelen menfur saldırıyı kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırı sonrası Şanlıurfa merkezdeki içme suyu şebekelerine yapıldığı iddia edilen sabotaj ve girişimler ekiplerimiz tarafından dikkate alınarak acilen gerekli işlemler başlatılmıştır. Günlük ve saatlik olarak rutin yapılan tahlillerde böyle bir sıkıntıya karşılaşılmasına rağmen an itibariyle yeni yapılan tahlillerde de insan sağlığını etkileyebilecek herhangi bir problemle karşılaşılmamıştır.  Şanlıurfa Merkezdeki insanların tüketim amaçlı içme suyu standartlına uygun olup vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile içebileceği bir sudur."

Bu açıklamanın ardından Suruç Belediyesinin neden halkı tedirgin edecek bir açıklama yaptığı da bilinmiyor.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir