• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Suruç'taki saldırıya siyasiler sert tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suruç’ta Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan 300 kişilik bir gruba yönelik yapılan bombalı saldırıyla ilgili siyasi parti temsilcilerinden sert tepki geldi.

Bugün Suruç’ta saat 12.15 sıralarında yaşanan bombalı saldırı sonrası siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Saldırıyla ilgili HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada, “Kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun, Suruç'taki bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bombalı saldırıda yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bombalı saldırı olayı en kısa sürede aydınlatılmalı, benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli bütün tedbirler alınmalıdır.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz da resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Suruç ilçesinde sivillere yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınıyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.” dedi. Yılamaz açıklamasının devamında, Suruç'taki patlamada yaralananlar için acil kan ihtiyacı olduğunun belirtildiği, kan bağışı yapmanın insani bir görev olduğunu belirtti.

Bayram ziyareti için gittiği Kayseri’den İstanbul’a dönerken havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Çok üzücü bir olay. Tabii aslını bilmiyoruz. Ama işin aslı ortaya çıkacaktır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Suruç'taki saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan da sert tepki geldi. Akdoğan, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Devlet, hükümet ve millet olarak bunları boşa çıkaracağız. Türkiye'ye, milletimizin birlik ve bütünlüğüne, huzur ve barışa yönelen bu tür terörist saldırılar hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır. Suruç'taki alçak saldırıyı ve insanlıktan nasibini almayan alçakları lanetliyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Atalay, şu açıklamalarda bulundu: “"Bu, Türkiye'ye karşı yapılmış hain bir saldırıdır, biz böyle görüyoruz. Hükümetimiz en hızlı şekilde hareket ediyor, üç bakanımız hemen bölgeye gidiyor. İçişleri Bakanlığı teknik ekiplerini hemen olay yerine gönderdi. Başbakanlıkta kriz merkezi kuruldu. Gereken her çalışma yapılıyor. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. AK Parti olarak bu hain saldırıyı lanetliyor ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç'taki bombalı saldırı hakkında yaptığı açıklamada, olayı kınayarak, yaşamını yitirenlere başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi. Demirtaş, yaptığı açıklamada, “Kim yaparsa yapsın, birinci sorumlusu geçici hükümettir.” dedi.

Suruç’taki saldırıyı kınayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Suruç’taki hain saldırı yüreklerimizi yaktı. Gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısı tarifsiz, terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu arada CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığında, yaklaşık 10 CHP'li vekilin yer aldığı bir heyetin incelemelerde bulunmak üzere Suruç'a hareket ettiklerini de söyledi.

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın başkanlığında, yarın saat 9.00'da genel merkez binasında Suruç'ta meydana gelen saldırıyla ilgili MYK toplantısı düzenleneceği bildirildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir