• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Adana'da sıcak hava bunaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da son bir haftadır etkili olan sıcaklar vatandaşı bunalttı. Bugün termometrenin 40 dereceyi aştığı kentte, nem oranı ile bu sıcaklık 4–5 derece daha fazla hissedildi.

Seyhan Atatürk Parkındaki termometre bugün öğle saatlerinde hava sıcaklığını 46 derece ölçerken aşırı sıcaktan dolayı kuşların serinlemek için su birikintilerine konması dikkat çekti.

Sıcak hava yüzünden Adanalılar gölgelere kaçarken bazı vatandaşlar havaların daha serin geçtiği parkları mekan edindi. Sıcaklardan bunalan çocuklar ise yasak ve tehlikeli olmasına aldırmadan süs havuzları ile Devlet Su İşlerine ait sulama kanalında serinledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Basra alçak merkezinin etkisi altında olan Türkiye için sıcak hava tehlikesine vurgu yaptı. Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Sıcak havaların tehlikesine dikkat çeken uzmanlar ise çocuk, yaşlı ve hastaların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması konusunda uyardı. Sıcak havanın bir süre daha bölge genelinde etkili olacağı öğrenildi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir