• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Kudüs TV`den şehit ailelerine bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs TV Genel Yayın yönetmeni Nurettin Şirin, Ramazan Bayramın münasebeti ile Diyarbakır`da PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını ve Ramazan ayından önce uğradığı suikast sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın ailelerini ziyaret etti.

Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran`ın babası Mehmet Baran ile bayramlaştıktan sonra kısa bir konuşma yapan Kudüs TV Genel Yayın yönetmeni Nurettin Şirin, Şehit Aytaç Baran`ın şehadetinin, bin 400 sene önce Uhud`ta Şehit olan Hz. Hamza`yı ve diğer sahabeleri hatırlattığına vurgu yaptı.

“Şehit, ümmetin Şehididir”

İslam coğrafyasının her neresinde olursa olsun Şehidin ümmetin şehidi olduğunu vurgulayan Şirin, “O şehit belli bir cemaat içerisinde, belli bir faaliyet içerisinde olması fark etmez. Onun özelde bir yeri vardır. İslam ışığında ümmet şehididir. Bütün Müslümanların şehididir ve sadece bir dönem değil tüm asırlar için böyledir.” dedi.

Hak ile batıl savaşında sahabeler nasıl ki müşrikler tarafından barbarca şehid edildiyse Aytaç Baran,  Yasin Börü ve arkadaşlarının da aynı şekilde barbarca şehit edildiğini vurgulayan Şirin, “Zamanlar değişti, asırlar değişti, mekânlar değişti ve isimler değişti. Dün ismi Hamza idi bugün Aytaç oldu. Dün ismi Ebu Cehil`di, bugün ismi PKK oldu. Roller değişmedi, esaslar ve asıllar değişmedi, yani şehit Aytaç Baran münferit bir şehit değil, Allah yolunun şehidi dediğimiz o şehitler ailesinin şehitler kervanının bir parçasıdır. Bu yeni değil, sonda olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu yol adanmışların yoludur”

Daha sonra Yasin Börü`nün babası Fikri Börü`yü iş yerinde ve Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz`ü de evinde ziyaret eden Şirin, “Bunlar kan içiciler tarafından şehit edildiler. Onlar Allah yolunda kurban oldular. Okyanuslar mürekkep olsa, Ağaçlar da kalem olsa anlatamaz. Bu yol adanmışların yoludur. Hz. İbrahim`in bir geleneğini gördük. Ne mutlu size ki kurban verdiniz.” dedi.  (Emrah Deniz/ Yunus Sırat- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir