• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Bingöl Basınında Bugün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 24 Kasım 2011 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Olay Gazetesi: "Yeni Anayasa Özgürlükleri Arttıracaktır"
AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, halkın yeni meclisten beklentisi yeni anayasa olduğuna dikkat çekerek, "İnanıyorum ki yeni anayasa, birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, kardeşliğimizi pekiştirecek, ölümleri azaltacak, özgürlükleri arttıracaktır" dedi.

AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, 28 Temmuz 2011 günü Bingöl`ün Karlıova İlçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu geçici köy korucusu Hacı Alan`ın hayatını kaybetmesi ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken tarafından 17.10.2011 tarihinde verilen Meclis Araştırması ile ilgili söz aldı.

Hacı Alan`ın ilçe merkezinde öldürülmesi olayının detaylarına dikkat çektiği konuşmasında ilçede cereyan eden gerginliklere de değinen Milletvekili Eşref Taş, taşkınlığa karışan korucular hakkında başlatılan soruşturmadan da bahsetti.

Bingölün Sesi Gazetesi: 141 Depremzede Bingöl`` Geldi
Van`da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yerle bir olan ilde barınma sorunu yaşanması nedeniyle yaşanan göç dalgası devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Van`da yaşanan barınma sorunu nedeniyle şuana kadar 141 kişi Bingöl`e geldi. Bingöl Valiliği öncülüğünde şimdiye kadar 14 aile, toplam 97 kişi çeşitli kurumların misafirhanelerinde ve konutlarda barındırılırken, vatandaşların çabalarıyla da 44 kişi barındırılıyor. Şuana kadar toplam 141 kişinin Van`dan Bingöl`e geldiği öğrenilirken, bu kişiler için 43 tane ev tahsis edildi.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: "Dün İşçi Olanlar Bugün Girişimci"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, önemli hedefleri olan Türkiye`nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme vizyonunu, sadece kendi ülkesindeki girişimcilerle değil, tüm dünyadaki Türk girişimcilerin katkısıyla başaracaklarını söyledi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: "Öğretmenlik Kutsal Bir Meslek"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Öğretmenlik, geleceğimizi hazırlayan, toplumun olgunlaşma ve gelişmişlik düzeyine katkı yapan, birlik ve beraberliğimize güç katmayı ilke edinmiş tarifi sözcüklere sığmayan kutsal bir meslek" dedi.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir