• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Adana'da ekmeğe zam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikalarında üretilen 300 gram ekmeğin fiyatı, yüzde 25 daha zamlanarak 40 kuruştan 50 kuruşa çıkartıldı.

Adana’da daha ucuz olduğu için belediye ekmeğini tercih eden vatandaşlar, bugün ekmek büfesine gidince bir sürprizle karşılaştı. Bayram öncesi 40 kuruşa satılan ekmeğin, 20 Temmuz itibarı ile zamlanarak 50 kuruşa yükseldiğini öğrenen gelir seviyesi düşük vatandaşlar ise 5 ekmek aldıkları parayla bugün ancak 4 ekmek alabildi.

Yaklaşık 5 yıldır 40 kuruşa satılan belediye ekmeğinin; aynı gramajdaki ekmeği 75 kuruşa satan fırıncıların talep ve baskısı sonrası zamlandığı iddia edilirken bu sabah itibarı ile uygulanan zam öncesinde Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden hiç bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Sabah ekmek almak için büfeye gittiğinde zamla karşılaştığını belirten 6 çocuk babası Emin Baydemir, kendisinin hasta olduğundan dolayı çalışamadığını, ailesinin kalabalık olmasından dolayı da ucuz olan belediye ekmeğini satın aldığını belirtti.

Her gün 10 ekmek aldığını ancak yapılan zamla aynı parayla ancak 8 ekmek alabileceğini ifade eden Baydemir, “Fakir ve gariban ancak ekmekle doyuyor. Ekmeğin zamlanması gariban için iyi olmadı.” dedi.

Bakkalda 75 kuruş olan ekmeğin büfede daha ucuz olmasından dolayı belediye ekmeğini tercih ettiklerini ifade eden Fatma Sarı ise, “Biz kalabalık bir aileyiz, günde en az 10 ekmek alıyoruz. Temel besin kaynağımız olan ekmeğe yapılan bu zammın geri alınmasını istiyoruz.” diye talebini dile getirdi.

Öte yandan; Adana Büyükşehir Belediyesine ait 4 ayrı ekmek fabrikasında günlük 400 bin civarında ekmek üretildiği ve belediye ekmeğinin, özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşların yaşadığı mahallelerde satıldığı belirtildi.    (Ayhan Kaya-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir