• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
42 bayramı oğlundan ayrı geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami çalışmalar nedeniyle 22 yıldır cezaevinde bulunan Ömer Faruk Aykan`ın babası İlyas Aykan, 42`inci bayramı da oğlundan ayrı bir şekilde gönlü buruk geçirdi.

Oğlu Ömer Faruk`un 1990'lı yıllarda gözaltına alındıktan sonra işkence altında boş kâğıtlara attıkları imzalarla müebbet hapis cezasına çarptırıldığını belirtilen baba İlyas Aykan, Ömer Faruk`un geçen yıl Siirt'ten İzmir T Tipi Kapalı Cezaevine, şimdi ise Kırıkkale`de sürgün edilmiş durumda olduğunu ifade etti.

Faruk Aykan`ın 22 yıldan beri hapiste olduğuna dikkat çeken baba İlyas Aykan, adam öldürene dahi o kadar ceza verilmediği halde İslami çalışmaları için bu kadar ceza verilmesine anlam veremediğini belirtti.

“Çifte zulüm uygulandı”

Oğlunun Diyarbakır, Bingöl, Adıyaman, Sincan, Bandırma gibi birçok cezaevine sürüldüğünü söyleyen Aykan, serbest bırakılan Ergenekon ve Balyoz Davası tutuklularını örnek vererek, oğlunun yeniden yargılanması durumunda beraat edeceğine inandığını söyledi.

Oğlunun Diyarbakır Cezaevine getirilmesi için dilekçe yazdığını söyleyen Aykan, “Dilekçe ile ben de oğlum da başvurmamıza rağmen red cevabı geldi. Bu bir zulümdür. Hem de çifte zulümdür. Eskiden zulüm olduğunu söylerlerdi. Şimdi ise zulmün daniskası var.” dedi.

“Annesinin taziyesine izin vermediler”

Diyarbakır'da ikamet eden anne Arabi Aykan`ın son 2 yıl oğlunun görüşüne gidemediğini ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiğini belirten Aykan, oğlunun vefat eden annesinin taziyesine katılmak istediğini ancak isteğinin güvenlik gerekçesiyle reddedildiğini ifade etti.

“Cezaevi yolları işkenceye dönüştü”

Baba Aykan, "Oğlum işkenceler altında imzalanan belgelere dayanılan iddialar ile cezalandırıldı. Oğlum cezaevi süresince 7 defa hukuksuz bir şekilde başka cezaevlerine sevk edildi. Cezaevi yollarında 22 yıldır işkence çekiyoruz." diye konuştu.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir