• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
PKK`ya Ait Sığınaklar İmha Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında PKK örgütüne yönelik operasyon yapıldığı bildirildi.

Operasyonlar esnasında PKK örgütüne ait 3 sığınak ve 6 depo tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere verildi:

"Güvenlik güçleri tarafından Bingöl-Genç İlçesi Bulgurluk ve Dikpınar Köyleri kırsal alanında icra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait arazide gizlenmiş vaziyette (3) sığınak ve (6) adet depo tespit edilmiştir. Depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine zaiyat vermek amacıyla tuzaklanmış, üzerinde özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan, 20-25 kg patlayıcı ile hazırlanmış, (1) adet El Yapımı Patlayıcı Madde düzeneği, El Yapımı Patlayıcı Madde yapımında kullanılan yaklaşık (45) kg amonyum nitrat ve patlayıcının etkisini artırmak maksadıyla (1) kg çivi, (1) adet elektrikli fünye, (2) adet el bombası ile (250) kg. yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda giyecek, ilaç, mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Genç C.Başsavcılığının talimatıyla el yapımı patlayıcı madde düzeneğine ait unsurlar ile (2) adet el bombası muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler olay yerinde imha edilmiş, depo ve sığınaklar tahrip edilmiştir."

Ali Yıldırım-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29401.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29402.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29403.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir