• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batmanlılar, salavat ve tekbirler eşliğinde bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her bayram zikir halkaları oluşturarak bayramlaşan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde düzenlediği bayramlaşma programında üye, gönüllüleri ve halkla bir araya geldi. 

İkindi namazının ardından Atatürk Parkı'nda düzenlenen programa, her geçen yıl daha yoğun katılım olduğu gözlendi. Oluşturulan zikir halkasında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üye, gönüllüleri ile Batman halkı, çektikleri salâvat ve tekbirler eşliğinde bayramlaştılar. 

Geniş katılımlı bayramlaşma merasimi, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti, Umut-Der, Bilge-Der, Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Sevgi-Der, Sağ-Çev, Rahmet Pınarı Derneği, Hizmet-Der, Enfa-Der, İlim Der, Köy-Der üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayramlaşma merasimine geniş bir kitle katılırken, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, Abdurrahman Cens, HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru ve beraberindeki partililer, Alimler ve Medreseler Birliği Başkanı Mola Enver Kılıçarslan, bölgenin tanınmış bazı alimleri ile STK temsilcileri de katıldı.

Yapılan bayramlaşmanın ardından Kürtçe konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, bayramlaşmaya katılan herkese teşekkürlerini ileterek, İslam coğrafyasında yaşanan katliamlardan dolayı her zamanki gibi üzüntülü bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Sadece Ramazan ayında değil, tüm zamanlarda Allah`a ibadet ederek ona layık bir kul olunması gerektiğini hatırlatan Şimşek, Allah`ın rızasını kazanmak için ibadetlerin hiçbir zaman terk edilmemesini vurguladı. Ramazan ayında kötülüklerden sakındırdıkları nefislerini muhafaza etmeleri gerektiğini vurgulayan Şimşek, iyi alışkanlıkların devamı için daha fazla ibadete sarılmak gerektiğine dikkat çekti.

“Ne zaman İslam coğrafyasında acılar durursa o zaman bayramları içten kutlayacağız”

İslam coğrafyasında Müslümanların kanının akmasından dolayı rahat bir bayram yaşayamadıklarını ifade eden Şimşek şöyle dedi:

“Tüm İslam coğrafyasında Müslümanların kanı atkılıyor. İslam dini ve mukaddesatlarımız ayaklar altına alınıyor. İslam`a, Müslümanlara, Peygamberlere ve Kur`an`a hakaretler yapılıyor. İslam coğrafyasında isimleri Müslüman olanlar tarafından Kur`an yakılıp, Peygambere hakaret ediliyor. Bu manzaralar gözümüzün önünde olduğu müddetçe, anaların gözlerinden yaşlar aktıkça, Müslümanların kanı aktıkça, bayramlarımızı içten kutlayamayız. Ne zaman bu acılar biter, İslam ve Kürdistan coğrafyasında akan kanlar  durursa işte o zaman bayramlarımızı içten kutlayacağız.”

Program Molla Beşir Şimşek`in okuduğu dua ile sona erdi. (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir