• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Almanya`nın Wiesbaden kentinde bayramlaşma programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni ve geniş mekanıyla Alamanya`nın Wiesbaden kentinde İslamî hizmetlerini sürdüren Vahdet Camii Vakfı yöneticilerinin düzenlediği, programda, gerek iş şartları ve gerekse uzak mesafe nedeniyle uzun süredir görüşemeyen erkek ve bayan gurbetçiler  bir araya gelerek,  neşe ve coşku içinde bayramlaşıp hasret giderdi.

Bayanların da kendilerine ayrılan bölümde sinevizyonla izledikleri Bayramlaşma programı   

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından Cami imamı Faik Hoca tarafından yapılan sohbetle devam etti.

Sohbette, bayramların İslam`ın şiarlarından olduğu ve yaşatılması için Müslümanların gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiği vurgulanarak, buna karşı İslam düşmanlarının her fırsatta, bu bayramları çeşitli bahanelerle engellemeye ve unutturmaya çalıştıkları ifade edildi.

Verilen sohbetin ardından Vahdet İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirilirken, programa katılanlar ezgiler eşliğinde halay çekerek bayramın sevinç ve coşkusunu yaşattı.

Bu arada Vahdet Camii Vakfı yöneticilerinden  İsmail Duran yaptığı kısa konuşmada, gerek Ramazan ayında verilen iftarlarda ve gerekse caminin tüm hizmetlerinde maddi-manevi emeği geçenlere  teşekkür ve dua ederek, bu çabalarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Duran ayrıca Cami Vakfının gurbetçiler nezdinde bir devlet nazarıyla kurumsallaşması gerektiğini belirterek, Müslüman kardeşlerin sorun, sıkıntı  her türlü durumlarını Cami yönetimi ile paylaşmalarını beklediklerini, iletilen konuların, imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturulması için yardımcı olacaklarını söyledi.,

Vahdet Camii müdavimi bayanların hazırladıkları pasta, baklava ve çeşitli ikramlar yapıldıktan sonra, Bayramlaşma programı yapılan dua ile son buldu. (Enes Oral-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir